Advert
as

İHH, Sevindirmeye Devam Ediyor

İHH, Sevindirmeye Devam Ediyor

İnsani Yardım Derneği (İHH) Solhan Şubesinin yardım faaliyetleri ile eğitim alanındaki çalışmaları, hız kesmeden devam ediyor.

 

İlçemizde yardım faaliyetleri ile eğitim alanında çalışmalar sürdüren Solhan İHH, Ramazan ayında yaptığı çalışmalar hakkında bir açıklamada bulundu.

 

2016-2017 Eğitim-öğretim yılının ilk döneminin tamamlanması ile 142 öğrenciye karne hediyesi veren Solhan İHH, her eğitim öğretim döneminin sonunda olduğu gibi bu yılki karne gününde de öğrencileri unutmadı.

 

Karne hediyelerin kitaplardan oluştuğunu söyleyen İHH Solhan Şubesi Başkanı Muhammed Veysi Tunç, “Solhan merkez ve köylerdeki öğrencilere karne hediyesi dağıttık. İlk, orta ve lise seviyesinde 177 başarılı öğrenciye okul idarecileri veya öğretmenleri aracılığıyla hediyelerini ulaştırdık.” dedi.

 

Ramazan Kolisi ve Kurban Eti

 

İHH’nın Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdığı Ramazan Kolileri hakkında da bilgi veren Tunç, “125 ihtiyaç sahibi aileye Ramazan kolisi, 75 aileye ise kurban eti dağıtımında bulunduk. Köylerdeki ihtiyaç sahiplerine ve yetim ailelere de ulaşılmaya çalıştık ancak yardımın ulaşmadığı tanıdık ihtiyaç sahipleri olanlar dernek yetkililerimizle irtibata geçmelerini rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Yetim Ailelerle İftar

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında İHH Hanım komisyonu, yetim ailelerin evlerinde iftarlarını açıyor.

 

Hazırladıkları iftarlıklarla yetim ailelerine misafir olan İHH Hanım komisyonu gönüllüleri, ailelerle birlikte farklı ve faydalı zaman geçirdiklerini belirten Tunç, yetim çocukların ve ailelerin ihtiyaçları tespit edilip çözümler üzerinde çalışıldığını aktardı.

 

Yetimlere Bayramlık

 

 

İHH’ın her bayramda olduğu gibi bu bayramda da merkez ve köylerdeki yetim kardeşlere bayramlık elbise temin edeceğini söyleyen Tunç, “Ailelere verilecek bayramlık elbise kartlarıyla alışveriş yapılacak. Bir yetim kardeşin bayramlık elbise tutarı 70 TL’dir.  Katkı sunmak isteyen hayırseverlerimiz (505 830 22 70 numaradan) bizimle irtibata geçebilir.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum