Advert
as

Yıldız:”2016 Yılı Büyük Projelerin Yılı Olacak”

Yıldız:”2016 Yılı Büyük Projelerin Yılı Olacak”

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Solhan halkının her türlü hizmeti görmeye layık olduğunu söyleyip, kendisini her platformda destekledikleri için de teşekkür etti.

 

2015 yılında önemli çalışmalar kaydettiklerini söyleyen Solhan Belediyesi Başkanı Abdulhakim Yıldız, 2016 yılının dolu dolu geçeceğini söyledi. Yıldız; Büyük projelerimize 2016 yılında başlayacağız. Bazıları için ilk kazmayı vuracağız bazıları için ise işi ihale aşamasına getirmek için yoğun çaba sarfedeceğiz. 2016 yılında büyük projelerin dışında, peyzaj ve kilitli taş işlerinde ise önemli çalışmalarımız olacak.” dedi.

 “2015 yılında peyzaj ve kilitli parke taşına ağırlık verdik”

2015 yılında yaptığı bazı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yıldız; “2015 yılında 70 bin metrekarelik kilitli taş döşemesi yaptık, şuan Solhan’da kilitli taş döşemesinde büyük bir oran yakaladık. Her zaman unutulan Yukarı Bazmana mevkiinde bizim dönemimizde köyiçi alt ve üst yapı çalışmalarını yapıp bitirdik. Bazmana mevkiinde isnat duvar çalışmaları yapıldı ve mezarlık bölümü sıcak asfalt dökümü için hazır hale getirildi. Söz konusu bölgeye 2016 yılında sıcak asfalt çalışması yapılacak. Bunun yanında Boğlan Mahallesi koşkimaran dediğimiz bölge yıllarca hep mağdur edilmişti. Bizler bu dönem içinde ortaya alt ve üst yapı çalışmalarını başlattık ve bitirdik. Anadolu Lisesi ve Şimşirpınar Köyü yol genişletilmesi yapıldı. O bölgede isnat duvarları çalışmaları tamamlanmak üzere ve 2016 yılında sıcak asfalt ile kaplanacak hale getirildi. Su sıkıntısı yaşayan bölgelerde sondaj çalışmalarıyla sıkıntıları gidermeye çalıştık. Solhan’a 4500 metrekare alanında Ziyaret park adında güzel bir sosyal tesis kazandırdık. Mevcut futbol sahamıza 500 kişilik bir tribün kazandırdık. Peyzaj çalışmasına ağırlık verdik. D-300 karayolu üzerinde hastaneden milli eğitime müdürlüğü önüne kadar yaptığımız peyzaj çalışmasıyla şehir geçişine güzel bir görünüm vermeye çalıştık. İnşallah 2016 yılında peyzaj çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Sadece bunlarla değil daha birçok çalışmalarımızla 2015 yılını geride bıraktık. Bizler burada bir ekip ile çalıştık, meclis üyelerimizden, personellerimize kadar herkes canla başla çalıştı. İlçe halkımızda arkamızda durdu ve bizi hep desteklediler. Bu konuda onlara da teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

2016 yılı büyük projelerin yılı olacak

2016 yılının büyük projelerin yılı olacağını belirten Başkan Yıldız, Açık Alan Spor Kompleksi Projesini hakkında bilgi verdi. Başkan Yıldız; 2015 yılında 28 kilometre alt yapı ihalesini yapmıştık. Bunu 2016 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte Solhan’da alt yapı sorunu yüzde 95 seviyesinde çözülmüş olacak. Büyük projelerimden biri olan ‘Açık Alan Spor Kompleksi Projesi’ni 14 bin metre kare üzerinde inşa edeceğiz. Bu projeye dair çalışmalarımızı tamamladık, sadece arsa ile ilgili küçük bir pürüz var onu 2016 yılının ilk aylarında bunu çözeceğiz. Bu sorunu çözdükten sonra ihaleyi yapıp çalışmalarımıza başlayacağız. Açık Alan Spor Kompleksinin içeriği hakkında bilgi verecek olursak; basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, fitness alanları,  çocuk oyun alanları, mesire alanları, yürüyüş yolu, koşu pisti, bisiklet yolu yani tam donanımlı bir spor kompleksi olacak. İlçemize bu sosyal alanı kazandırıp halkımızın hizmetine sunmak için sabırsızlanıyorum. 14 bin metrekarelik bir alan üzerinde ilçemize yakışan bir tesisi olacak. 2016 yılındaki hedeflerimizden biride 100 bin metrekare kilitli taş çalışması olacak. Kilitli taşı olmayan mahalle sokaklara ulaşmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte ilçemizde kilitli taşı yüzde 80lere çıkaracağız. 2017 de ise kilitli taşı olmayan mahalle, sokak, cadde kalmayacaktır.

Solhan  deresi ıslahı projesi ve ferah tepe projesi de 2016’da

Seçilmeden önce vaad ettiği Solhan deresi ıslahı projesi ve Ferah Tepe Projesi için 2016 yılında bu projeler için önemli adımlar atacağını söyleyen Başkan Yıldız, Solhan Deresi ıslahı projesinin çalışmalarımı projelendirdim 2015 yılında kalkınma ajansına sunmuştum. Bir iki küçük detaydan dolayı kabul görmedi. Bu projeyi 2016 yılında revize ederek tekrar sunacağız. Kabul olması için tüm girişimlerde bulunacağız. Ferah tepe çalışmalarını projelendirip ilgili makamlardan destek almak için üzerinde duracağız” dedi.

“Kredi ile yeni bir greyder aldık”

Belediyelerin olmazsa olmazlarının iş makineleri olduğunu söyleyen Başkan Yıldız, Araçlarla ilgili çevre şehircilik ve belediyeler birliğinden destek isteyeceklerini söyledi. Greyder için ise iller bankasından kredi talebimiz oldu. 550 bin TL’lik kredimiz onaylandı. Ocak ayı içinde bize teslim edileceğini düşünüyorum.” Dedi.

“Solhan halkına teşekkür ediyorum”

Güzel, şirin bir ilçeye sahip oldukları için çok şanslı olduğunu söyleyen Başkan Yıldız, Solhan Halkının her zaman kendisini desteklediğini ve aldığı tüm kararlarda arkasında durdukları için teşekkür etti. Başkan Yıldız; “Solhan güzel bir ilçe, bu ilçemiz için elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım. İnşallah ilçemizi belediyecilik alanında en üst seviyeye çıkaracağız. Çünkü Solhan halkı buna layıktır” dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum