Advert
as

Kayıtlı İstihdam Projesi ile 259 Girişimci Adayı Belge Aldı

Kayıtlı İstihdam Projesi ile 259 Girişimci Adayı Belge Aldı

Solhan Belediyesince ‘Herkes için Kayıtlı İstihdam’ projesinin finalinde, KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına sertifika verildi.


Solhan Belediyesince kayıtlı istihdam teşviki kapsamında yürütülen ‘Herkes İçin Kayıtlı İstihdam’ AB projenin finali yapıldı. Programda katılımcılara verilen iftar yemeğinden sonra projenin tanıtımında katkısı olan 15 kişi ve kuruma plaket verilmesi ile girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 259 kursiyere belge verildi.

 

Hayalim Düğün Salonunda yapılan programda konuşan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, bir yıllık süreçte birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.

 

Başkan Yıldız, “Kayıtlı İstihdamın Teşviki-2 hibe projesi kapsamında kabul edilen Herkes için İstihdam ile düzenlediğimiz KOSGEB girişimcilik sertifikası töreni ve projenin kapanış finali ile bir aradayız. Yaklaşık bir yıldır bu projemizi uygulamaktayız. 360 projemiz arasından 44 proje kabul gördü. Teknik problemlerden dolayı 6 proje daha elendi ve biz 38 proje içinde yer aldık. Başarılı bir proje uyguladığımıza inanıyoruz. Proje kapsamında bir yıl boyunca birçok eğitim ve faaliyette bulunduk.” dedi.

 

259 girişimci adayının belge almaya hak kazandığını belirten Yıldız, “Bu kardeşlerimize girişimcilik belgelerini vereceğiz. Bu belgeleri alacak kardeşlerimizin bunları evde saklamaları durumda hiçbir anlamı olmayacak. İnşallah her belge bir iş çatısı olur diyorum.” diye konuştu.

 

Ardından kürsüye çıkan KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemir ise, 2017 yılında 940 kişiye belge verildiğini söyledi. Şimdiye kadar toplamda 4 bin girişimci adayına belge verildiğini kaydeden Özdemir, “2017 yılı içinde 111 girişimciye toplamda 1 Milyon 400 TL destek verdik. Bingöl geneli baktığımızda ise 247 girişimciye toplamda 6 Milyon 200 bin TL destek verildi. Bütün girişimcilik desteklerine baktığımız da ise 390 işletmemiz destek aldı bunlara verilen destek tutarı ise 10 Milyon 500 Bin TL’dir. Esnafa verilen 50 bin TL’lik krediyi 750 firmamız kullandı.”dedi.

 

Türkiye’nin Dünya ekonomi klasmanında 17’inci sırada olduğunu belirten Kaymakam Fatih Okumuş ise “Ülkemizin sağlam bir ekonomisi var. Fakat makro planda Türkiye ekonomisinde sadece 3 göreceli noksanlık var. Bunu şu şekilde sıralayabiliriz; yeterli sermaye birikim düzeyi, yeterli milli teknolojisi son olarak girişimcilik kültürü. Ben Türkiye ekonomisin her ne kadar mikro temelleri sağlam olsa da, her ne kadar önümüzdeki yıllarda ilk 10’a girecekse de 30 yıllık finans ekonomisiyle iç içe de olsa bu üç eksik çok dikkate değer eksikliklerdir. 259 kişi girişimcilik belgesi alıyor demek ki, Türkiye’de inşallah girişimcilik ile ilgili bir şeyler yapılıyor. Girişimcilik konusunda noksan olduğumuzu devlette tescilliyor. Biz, cesaretli risk alabilen, yenilikçi, dünya piyasalarına açık zihniyetli liberal, iş adamı seviyesine ulaşabilirsek, girişimciler oluşturabilirsek inşallah yeterli teknolojik birikimi de bu vesile ile sağlamış olacağız. Yeterli sermaye birikimini de sağlamış olacağız.”dedi.

 

Kayıtdışı istihdamla mücadelenin önemine değinen Sosyal Güvenlik Kurumu Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar,”Kayıtdışı istihdamla mücadele noktasında en çok önem verdiğimiz çalışmalardan biride bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarıdır. Kayıtdışı istihdam ülke olarak hepimizin sorunudur. Bu durum sosyal güvenliğin sürdürülebilirliğini olumsuz etkilemekte dolayısıyla gelecek kuşakları tehlikeye sokmaktadır. Bu gün Türkiye'de iki kişi bir emekliyi finanse etmektedir. Bu da çalışan ve işveren üzerindeki yükleri gitgide arttırmaktadır. kayıtlı çalışan sayısının arttırılması sosyal güvenliğin sürdürülebilirliğine katkıda bulunacak aynı zamanda güvencesiz yaşayan bir çok insanın geleceğe güvenle bakmasını sağlayacaktır. Bu sorunla Sosyal Güvenlik Kurumunun tek başına mücadelesi yeterli değil. Diğer Kurumların Sivil Toplum Örgütleri başta olmak üzere ilgili tüm kesimlerin desteği büyük önem arz etmektedir.”ifadelerini kullandı.

 

Program, gazetemiz imtiyaz sahibi Ahmed Çiftçi’nin de aralarında bulunduğu 15 kişi ve kuruma plaket verilmesi ve girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 259 kursiyere belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

 

Düzenlenen programa Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Güler, Emniyet Müdür vekili Vehbi Sarıkaya, KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemir, Sosyal Güvenlik Kurumu Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar, Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr.Yunus Esen, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, İlçe Müftüsü Ali İkiz,  encümenler, belediye meclis üyeleri, kamu çalışanları ile kursiyerler katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum