Advert
as

‘En Büyük Bedeli İnsanlarımız Ödüyor’

‘En Büyük Bedeli İnsanlarımız Ödüyor’

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan ‘Kardeş Oda Protokolü’ etkinliğinde konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bugün bölgemizde şiddetle, siyaseti bir araya getirip olmayacak bir işin peşinde koşanlar aynı zamanda o bölgedeki insanların ekonomik refahına darbe vuruyor. Bedelini ise orada yaşayan insanlarımız ödüyor.”dedi.

 

 

 Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası arasında "Kardeş Oda Protokolü" imzalandı.

Gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Çok güzel, çok anlamlı bir girişim bunun için başta TOBB Başkanımız olmak üzere, oda başkanlarımızı ve vesile olan herkesi tebrik ediyorum, bu örneklerin çoğalmasını da temenni ediyorum. İnşallah doğuyla, batı arasında değişik odalarımız aynı girişimi yaparlar. Böylece az öncede altı çizildiği gibi ülkemiz üzerinde birtakım kötü emeller besleyenlere de çok güzel bir cevap verilmiş olur. Afyon ve Bingöl uzak coğrafyalar gibi görünmekle birlikte, birbirine çok benzeyen iki il, gerçekten enteresan benzerlikler var. Hem olumlu, hem olumsuz birtakım özellikleri taşıyorlar deprem mesela, her iki ilde de maalesef deprem var ve depremle yaşamaya çalışmak durumundayız, depremle birlikte yaşamayı öğrenmek durumundayız böyle bir benzerliğimiz var. Her iki il kavşak noktası Afyon’u söylemeye gerek yok. Bingöl Doğu Karadeniz’le, Güneydoğu arasında ve aynı zamanda Orta Anadolu’yla Doğu arasında bir kavşak konumunda şimdi bunu daha da güçlendirmeye çalışıyoruz. Duble yollarla, çeşitli çalışmalarımızla bu kavşak olma vasfını Bingöl’ün daha da geliştirmeye gayret ediyoruz. Diğer taraftan, her iki ilde de termal var, termal kaynaklar her iki il için önemli Afyon tabi burada çok ileri gitmiş durumda, otelleriyle, hizmet sektörleriyle, inşallah Bingöl’de de benzer bir gelişmeyi hep birlikte yakalarız. Kaymaktan bahsedildi, Bingöl’ün sadece balı yok, kaymağı da var farklı bir kaymak Afyon kaymağından farklı, ama bizim de gerçekten güzel bir kaymağımız var. İnşallah Bingöl’ü ziyaret ettiğinizde bal kaymak ikram edeceğiz sizlere. Az önce değerli vekilimiz Ali Bey söyledi bu bal kaymak kardeşliği olsun inşallah aynı zamanda” dedi.

Yılmaz, “Ekonomi dediğimiz alan siyasetten, sosyal alandan, kültürel alandan kopuk değil. Siyasi istikrar varsa, huzur varsa, iyi işleyen bir sistem varsa ekonomi gelişiyor. Huzurun olmadığı yerde, kavganın olduğu yerde maalesef ekonomik aktiviteler de büyük darbe yiyor. Bugün bölgemizde özellikle hendeklerle, şiddetle, silahla, siyaseti bir araya getirip olmayacak bir işin peşinde koşanlar aynı zamanda o bölgede yaşayan insanların ekonomik refahına büyük bir darbe vuruyorlar, aslında en büyük bedeli o illerimizde yaşayan insanlarımız çekiyor.” şeklinde konuştu.

‘Kalkınma ve demokrasiyi de ihmal etmeyeceğiz’

Terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğine vurgu yapan Bakan Yılmaz, “Bir taraftan terörle kararlı bir şekilde mücadele ederken, diğer taraftan kalkınmayı ve demokrasiyi hiçbir şekilde ihmal etmeyeceğiz, eş zamanlı bir şekilde bütün bu çabalarımızı devam ettireceğiz. Ülkemizin huzurunu sağlayacağız, bütün farklılıkları zenginlik olarak görüp, birlik beraberlik içinde bu farklılıklarımızı yaşayacağız, birbirleriyle de bütünleştireceğiz. Ama diğer taraftan da, eline silah alıp suç işleyenlerle de kararlı bir şekilde halkımızın da desteğiyle mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Protokol, doğu-batı kardeşliğini sembolize ediyor’

Bakan yılmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İşte bugün burada imzalanan protokol bu anlamda çok çok önemli, doğuyla, batının kardeşliğini, birliğini, beraberliğini sembolize ediyor, kaderimizin bir olduğunu ortaya koyuyor. Sevinçte, tasada bir olduğumuzu ortaya koyuyor. Bütün farklılıklarımızla birlikte tek bir millet olduğumuzu ve hiçbir farklılığımızı ihmal etmeden, dışlamadan, ötekileştirmeden bir millet olarak küresel düzeyde dünyada daha rekabetçi hale gelme, daha üst sıralara çıkma iddiamızı ortaya koymuş oluyor. Dolayısıyla, bu çabaların devam etmesini ve çoğalmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından iki oda arasındaki "Kardeş Oda Protokolü" bakanlar ve toplantıya katılanlar tarafından imzalandı.

Etkinlik karşılıklı verilen hediyelerin ardından sona erdi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum