Advert
as

Bingöl'de 18 PKK'lı Öldürüldü

Bingöl'de 18 PKK'lı Öldürüldü

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bu hafta içinde Genç ve Karlıova ilçesinde PKK'ya yönelik devam eden operasyonda 18 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.


 

Bingöl'de PKK'ya yönelik devam eden operasyonda 18 PKK'lı öldürüldü. Bu hafta içinde Genç İlçesine bağlı Gerçekli Köyünün kırsalında devam eden operasyonda 11 PKK'lı öldürülürken, Karlıova Karacehennem ormanları kırsalında ise 7 PKK’lı öldürüldü.

 

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Bingöl ili Genç ilçesi Gerçekli köyü Kapılı mezrası kırsalında barındıkları tespit edilen BTÖ mensuplarının etkisiz hale getirilmesi maksadıyla 27 Haziran 2017 günü gerçekleştirilen operasyonda 11 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

 

Operasyon kapsamında bazı silahların ele geçirildiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yapılan arazi aramasında, operasyon esnasında etkisiz hale getirilen teröristlere ait 8 adet kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet bixi makineli tüfek, bir adet kanas keskin nişancı tüfeği, bir adet tabanca ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonla bölücü terör örgütünün sözde Akdağ grubunun tamamının imha olduğu değerlendirilmektedir."denildi.

 

Karlıova'da operasyon: 7 PKK'lı Öldürüldü

 

Karlıova ilçesi Karacehennem ormanları kırsalında düzenlenen operasyonda ise 7 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.

 

 

Konu ile ilgili açıklamada,”İl Jandarma Komutanlığımızca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde İlimiz Karlıova ilçesi Kızılağaç Köyü Meşeli Mezrası Rem Yaylası Karacehennem Ormanı Mevkiinde barındıkları tespit edilen BTÖ mensuplarının etkisiz hale getirilmesi maksadıyla 29 Haziran 2017 günü gerçekleştirilen operasyonda (2) BTÖ mensubu (Erkek) etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan arazi aramasında bulunan sığınakta ve etkisiz hale getirilen teröristlere üzerinde; 2 adet M-16 Piyade Tüfeği, 1 adet Kaleşnikof PiyadeTüfeği, 3 adet El Bombası, 143 adet 7,62 mm Kaleşnikof Mermisi, 146 adet 5,56 mm M-16 Piyade Tüfeği Mermisi, 5 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği Şarjörü, 6 adet M-16 Piyade Tüfeği, 1 adet örgüt mensubu kimlik kartı,  3 adet kod listesi, 5 adet fotoğraf, 1 adet dinleme cihazı, 20 kg peynir, 50 kg un, 2 kasa domates ile birlikte çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum