Advert
as

Solhan’dan Suriye’ye Kardeşlik Eli

Solhan’dan Suriye’ye Kardeşlik Eli

Solhan İHH öncülüğünde Solhan Belediyesi, Solhan Eğitim Bir-Sen, İmam Hatip Okulları Platformu Solhan Koordinatörlüğü ve Binpınar’ın desteğiyle Suriyeli muhacirlere bir TIR yardım malzemesi, dualarla gönderildi.


Solhan İHH öncülüğünde gerçekleştirilen Solhan Belediyesi, Solhan Eğitim Bir-Sen, İmam Hatip Okulları Platformu Solhan Koordinatörlüğü ve Binpınar’ın desteğiyle mazlum Suriye halkına bir TIR yardım daha ulaştırıldı.

Belediye önünde düzenlenen programa Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Müftü Ali İkiz, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu ile İHH gönüllüleri katıldı. Yardım TIR’ı, Müftü Ali İkiz’in yaptığı dua ile yola çıktı.

 

‘’Kardeşlik Bedel İster’’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında daha önce 5 TIR yardım malzemesi gönderilmişti. Ramazan ayında hazırlanan TIR’la birlikte 6 TIR insani yardım malzemesi mağdur Suriye halkına ulaşmış oldu.

 

 

Yardımlarla ilgili açıklama yapan Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç:’’ İHH olarak savaşın başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göç eden mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen yardımlar, koordinasyon merkezlerimiz aracılığıyla Suriye halkına ulaştırılıyor. Temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, okul, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. İslami ve insani sorumluluğumuz gereği bizlerde yerelde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘’Kardeşlik bedel ister’’ sloganıyla başlattığımız kampanyalarımızda Suriye’deki kamplara ihtiyaca göre 5 TIR, Urfa’daki Suriyelilere de 1 TIR olmak üzere toplamda 6 TIR yardım malzemesi ulaştırdık. Rabbimizin yardımıyla, Solhan halkının desteğiyle Suriyeli kardeşlerimizin bir nebze de olsun dertlerine derman olmaya çalıştık. Bize destek olan Kalkınma Bakan Yardımcımız Sayın Yusuf Coşkun Bey’e, Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Yıldız Bey’e, Eğitim Bir-Sen camiasına, Binpınar Su’ya özellikle teşekkür ediyoruz. Rabbim katkı sunan herkesten ve her kesimden razı olsun.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum