Advert
as

Sıddık Dursun Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sıddık Dursun Son Yolculuğuna Uğurlandı

Med Zehra (Medrese`tüz-Zehra) Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Muhammed Sıddık Dursun’un (Şeyhanzade) cenazesi memleketi Bingöl`de toprağa verildi.


Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sıddık Şeyhanzade, Bingöl Merkez Selahattin Eyyubi Camiinde kılınan cenaze namazının ardından merkez asri mezarlığında defnedildi.

 

Cenaze törenine, Bingöl AK Parti Milletvekili Enver Fehmioğlu, HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatı, AK Parti İl Teşkilatı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve sevenleri katıldı.

 

Şeyhanzade‘nin dava arkadaşlarından Doç. Dr. Niyazi Beki, onun gayesi ve davasının Kur’an’ı Kerim’in hakikatlerini insanlara ulaştırmak olduğunu vurguladı.

 

Beki, “En az 50 yıldır Sıddık ağabeyi tanıyorum. Öğrenciyken küçüklüğünden bir davası vardı. O da Risale-i  Nur penceresinden Kur’an-ı Kerim’in hakikatlerini insanlara ulaştırmak. Bütün maksadı, gayesi buydu. Benim bildiğim hakikaten çok samimi bir mümindi ve Risale-i Nur’u, İslam’ın penceresinden eritmek suretiyle Kur’an ve Sünnete uygun bir hareket tarzı olduğunu hep vurguluyordu.” dedi.

 

Yıllardır Sıddık Şeyhanzade’yi tanıdığını ve beraber çeşitli hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Muhammed Kayun, “Sıddık ağabeyle beraber 1980 yılında tanışmamız oldu. O yıldan beridir kendisiyle Risale-i Nur hizmetinde bulunuyoruz. Sıddık ağabey, hayatını İslam’a ve Kur’an’a vakfeden biriydi. Risale-i Nur hakikatleri ile Kur’an’a hizmet eden ve hayatı boyunca Risale-i Nuru hiçbir şeye alet tabi basamak yapmadan hizmet eden bir şahsiyettir. Düşüncesi sürekli olarak, Risale-i Nuru, iman, hayat ve şeriat. Hayattan kastı ittihadı İslam. Yani bu üç şeye sürekli vurgu yapan bir kişidir. Önce insanların iman hakikatlerine muhtaç olduğunu ve daha sonra da İslami birliği, İslam ümmetinin birliğini savunan ve İslam’ın esaslarını hayata tatbik eden bir kişiliğe sahiptir. Tüm sohbetlerinde ve gittiğimizde yerde bunları vurguluyordu.” diye konuştu.

 

 

Nur Cemaatinin ileri gelenlerinden Sıddık Şeyhanzade, hastalığı nedeniyle İstanbul`da tedavi gördüğü bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde önceki gün vefat etmişti. Hayatını iman ve Kur`an hizmetine adayan Nur Cemaatinin ileri gelenlerinden Bingöl doğumlu 69 yaşındaki Şeyhanzade, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunuydu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum