Advert
as

Aidatlara Online Ödeme İmkanı

Aidatlara Online Ödeme İmkanı

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Mahmut Ayas, Oda üyelerinin aidatlarını odaya uğramadan Online olarak ödeyebileceklerini açıkladı.


 

BİNTSO Başkanı Ayas, Üyelerine kesintisiz hizmet verebilmek amacıyla, Elektronik Belge Dağıtım Sistemi Projesi'nin yanı sıra oda aidatlarının Kredi kartı ile online olarak ödeyebileceklerini söyledi.

 

EBDS’nin üyeler açısından önemli olduğuna değinen BİNTSO Başkanı Mahmut Ayas, "e-imza, elle atılan imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahiptir. Doğal olarak, e-imzanın güvenirliliği şifrelenmiş olmasından kaynaklanır. Üyelerimizin odaya gelmeden oda sicil kayıt, faaliyet belgesi gibi belgeleri online sistem üzerinden alabilecekler. Aynı zamanda oda yıllık aidat ve munzam aidatlarını da online olarak ödeyebilecekler" dedi.

 

EBDS ile üyelerinin zamandan tasarruf edeceğini ifade eden Mahmut Ayas , "EBDS ile e-belge dönemine geçilmesi üyelerimiz için son derece güzel bir projedir. Elle atılan ıslak imza gibi kullanılabildiği için, internette her türlü resmi işlemin, hem zamandan hem de kağıt tasarrufu edilerek ve elektronik ortamda arşivlenerek yürütülmesine olarak sağlar.

 

TOBB tarafından yazılan hizmet odaklı bu proje, Odamızın üyelerinin hizmetine açılmıştır. Bu proje tüm üyelerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Üyelerimiz, https://ebelge.tobb.org.tr adresine girerek Odamızın Adını, Firmasının vergi numarasını, firmasının oda sicil kayıt numarasını ve Firmanın yetkili kişisinin T.C. Kimlik Numarası girerek işleme devam etmekte ve doğrulama işlemi yapılmaktadır. Ardından doğrulanan bu bilgilerden sonra yetkili kişinin Odamız Üyelik sisteminde tanımlı olan cep telefon numarası ve yetkili kişinin e-mail adresini de girerek sisteme kaydı tamamlamaktadır " diye konuştu.

-Aidatlara ilişkin af

18/05/2017 tarih ve 7020 nolu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun 27/05/2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 1.Anılan madde 31/03/2017 tarihinden (bu tarih dahil)önceki alacakların tahsilini düzenlemektedir ve borçlarını 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandıranlara veya yapılandırma başvurusunda bulunanlara  iş bu  kanun kapsamında  yapılandırma hükümlerden  yararlanma imkanı tanınmamaktadır. Borçlarını 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandıranlar sadece 1/7/2016 ve 31/03/2017 tarihleri arasındaki borçları için işbu Kanun kapsamındaki yapılandırma hükümlerden yararlanabilirler.

2- Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 27.05.2017 tarihinden önceki borç asıllarını peşin ödemek isteyen üyelerimizin, en geç 31 Temmuz 2017 tarihine kadar Odamız vezne bölümüne yazılı müracaat ederek başvuru yapmaları ve en geç 31 Ağustos 2017 tarihine kadar da aidat borçlarının anaparalarını tamamen ödemeleri durumunda ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme zammı affedilecektir.

3- Taksitli ödeme yapmak isteyen üyelerimizin, 31 Temmuz 2017 tarihine kadar Odamıza yazılı müracaat etmeleri şarttır. Yapılan başvuru üzerine üyenin asıl aidat borçları azami altı takside kadar bölünebilecektir. Aidat borçlarının asıllarını taksitle ödemek isteyen Üyelerimiz,  aidat borç asıllarının 1.taksitini 31.08.2017 tarihine kadar, kalan tutarın ise (her ayın sonuna kadar) aylık altı (6) eşit taksitte ödemeleri halinde bu alacaklara uygulanan gecikme faizi alınmayacak olup iptal edilecektir,

4- Taksitlendirmenin herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde ödenmemesi halinde, yapılandırma iptal edilerek aidat borcu eski haline getirilecektir. Üyeden o ana kadar yapılan tahsilatlar toplam borçtan düşülerek, kanun uyarınca günlük gecikme zammı tahakkuk ettirilmeye devam edilecektir.

5-Oda ve borsa aidat borçları nedeniyle icra işlemlerinin başlatılmış olması durumunda taksitlendirme için başvuran üyelerin icra işlemleri durdurulur, bu kapsamda mahkeme ve icra masrafları ile vekalet ücretini ilk taksit tutarı ile birlikte ödemeleri şarttır. Taksitlendirme imkanından yararlanmak isteyen borçluların dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları gerekmektedir. Taksitlerden herhangi birinin süresinde ödenmemesi halinde, o tarihe kadar tahsil edilen tutarlar düşüldükten sonraki kısım için icra takibine devam edilir.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum