Advert
as

Arazilerdeki Yarık ve Çökmeler Köylüleri Korkuttu

Arazilerdeki Yarık ve Çökmeler Köylüleri Korkuttu

Asmakaya Köyü sakinleri, köyün alt kısmında geçen yeni demiryolu hattından dolayı tarım arazilerinin heyelana maruz kaldığını belirttiler.


 

İlçemiz Asmakaya Köyünün alt kısmında geçen yeni demiryolu hattından dolayı tarım arazilerin yer yer yarılmasına, çökmesine ve heyelana sebep olduğunu dile getiren köy sakini Hasan Tügen yetkililerin biran önce tedbir almasını istedi.

 

Yeni yapılan demiryolu hattından dolayı arazinin kayma riskinin olduğunu belirten köylülerden Hasan Tügen, “Arazilerimizde yer yer yarık, çökme ve toprak kayması oluştuğunu söyledi.

 

Tügen, “Köy altında bizlere ve köylülere ait yaklaşık 500 dönüm civarında sulu tarım arazisi bulunmaktadır. Demiryolu için yapılan kazılar çok derin olması nedeniyle gerekli önlemler alınmadığı takdirde ileride hem demiryolun hem de arazilerimiz zarar göreceğini defalarca yetkililere şifaen söyledik. Tüm uyarılarımıza rağmen herhangi bir önlem alınmadı. Kamu kaynakları ile yapılan böyle büyük bir yatırımın korunması için yapılması gereken şey; kazı yapılan eğimli alanlara istinat duvarların yapılmasıdır. İstinat duvarı yapılmadığı için hem yeni demiryolu hem de o bölgedeki arazilerimiz ciddi bir heyelan riski altındadır. Hatta heyelanın köy merkezine ve yapıların bulunduğu alanlara kayma riski de vardır.” ifadelerini kullandı.

 

İlgili kurumların bir an önce tedbir alması konusunda çağrı yapan Tügen,“Gerekli önlemler alınmazsa 80-100 hanelik köyümüz zarar görecektir. Bundan dolayı kazı yapılan eğimli alanlara istinat duvarı veya açma kapama tünelinin yapılması gerekir.” Şeklinde konuştu.

 

Köyde oluşan yarıkların kendilerini tedirgin ettiğini söyleyen köy sakinlerinden Şevket Yılmaz ise, “Köy halkı olarak endişe içindeyiz. Yeni demiryolunun geçtiği güzergah sulu ve yumuşak zeminli arazisidir. Bu yarıkların büyümesinden ve köye zarar vermesinden endişe etmekteyiz. Köy girişindeki asfalt yol bile çatlamış ve çökmüş durumdadır. Köyün aşağı kısmında uzun süredir inşaatı devam eden bir tünel var. Birçok tünel inşaatı bitmesine rağmen bu tünelde sürekli çökmeler meydana gelmektedir. Yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Ayrıca Asmakaya Köyünün hemen yanı başında bulunan ve Tarhan Köyüne bağlı Zakar Mezrasında M.Sıddık Koşan’a ait evin zemini ve duvarlarında çatlaklıkların oluştuğu ve Asmakaya köy girişindeki asfalt yolda çökme ve yarılma olduğu görüldü. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum