Advert
as

Sivil Toplum Kuruluşlarına ‘Hibe Çağrısı’ Toplantısı

Sivil Toplum Kuruluşlarına ‘Hibe Çağrısı’ Toplantısı

Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi, AB Bakanlığı’nın STK’lara yönelik başlatılan hibe programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Avrupa Birliği (AB), üyelik sürecinde Türkiye’deki sivil toplumun ve sivil toplum diyalogunun güçlendirilmesi için 190 milyon Avro tutarında kaynak kullandıracak. STK’ların gerçekleştireceği projelerle hibe destekleri verilecek. Projelerle ilgili teklif çağrıları başlandı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Türkiye’nin AB üyeliği sürecinde en önemli sivil toplum kuruluşlarının en önemli aktörlerden biri olarak kabul edilmekte olduğu ifade edilen açıklamada, sivil toplum kuruluşlarının ayrı bir öncelik alanı olarak kabul edildiği bu dönemde yaklaşık 190 milyon Avro tutarında kaynağın sivil toplumun ve sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi için kullandırılması öngörülmekte olduğu kaydedildi.

 

Bu kapsamda, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından STK’lara yönelik olarak uygulanacak olan “Yerel STK’lar Hibe Programı” ve " Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı" teklif çağrıları yayınlandığı hatırlatılan açıklamada, Bingöl’deki STK`larının hibe programlarından azami ölçüde yararlanmalarını sağlamak amacıyla bu toplantının gerçekleştirildiği bildirildi.

 

Teklif çağrılarına proje sunmak isteyen STK temsilcilerine gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı ifade edilen açıklamada, başvuru sürecinde merkezin her türlü teknik destek sağlayacağı belirtildi.

 

Açıklamada, Yerel STK’lar Hibe Programı” ve " Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı" teklif çağrılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

 

“Yerel STK’lar Hibe Programı; Toplam bütçesi 1.750.000 Avro olan hibe programının amacı STK’ların kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi, lobicilik ve savunuculuk faaliyetlerinin desteklenmesi ve iletişim becerilerinin geliştirilmesidir.

 

Bu çerçevede STK’lar tarafından hazırlanacak projelere azami 60.000 Avro, asgari 40.000 Avro destek sağlanacaktır. Proje başvurularının 18 Ağustos 2017 tarihine kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne yapılması gerekmektedir.

 

Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı; Program mali ve idari açıdan güçlü ve daha önce proje deneyimi olan sivil toplum kuruluşlarının geliştirecekleri ortaklıkları ve ağları desteklemektedir. Üç kuruluşun bir araya gelerek başvuruda bulunabilecekleri programda Üniversiteler ve Belediyeler proje ortağı olarak yer alabilmektedir.

 

Toplam bütçesi 2.500.000 Avro olan hibe programının amacı sivil toplum kuruluşlarını ve aktivistleri destekleyecek yasal ve finansal ortamı iyileştirmek, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve sivil toplum kuruluşlarının yönetsel ve kurumsal kapasitelerini geliştirmektir.

 

Bu çerçevede STK’lar tarafından hazırlanacak projelere asgari 250.000 Avro, azami 500.000 Avro destek sağlanacaktır. Proje başvurularının 6 Ekim 2017 tarihine kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne yapılması gerekmektedir.”

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum