Advert
as

Kız İmam Hatip Lisesi'nde Hummalı Çalışma

Kız İmam Hatip Lisesi'nde Hummalı Çalışma

İlçemiz Okullarından Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan çalışmalar, takdir topluyor.


Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, yapılan çalışmalarla dikkatleri üzerine çekiyor. Okul idaresi yaz tatilini fırsat bilerek öğrencilerin kullanım alanlarında ciddi bir çalışma yaptı.

Okul ve Pansiyon Binası İlaçlandı

Okul idaresi yaz tatilinde okul ve pansiyon binasında ilaçlama çalışması başlattı. Okul için ilaçlamanın önemine vurgu yapılan açıklamada,”Okullar çocuklarımızı emanet ettiğimiz önemli kurumlardır. Buralar çok kalabalık olduğundan çok mikrobik olabilir ve çocukların bünyeleri de bu mikropları kaldıramaz. Sağlık bakanlığı, okulların ve kantinlerinin belli periyotta ilaçlanmaları emrini vermiştir. Biz de okul binamızı ve pansiyon binamızı yaz tatili fırsat bilerek ilaçladık. Pansiyon içerisinde açıkta bırakılan ya da yere dökülen yiyecek kırıntılarının, hijyene dikkat edilmemesinin bir sonucu olarak oluşan sağlıksız ortamı gidererek gelecek eğitim öğretim yılına daha temiz daha sağlıklı bir hale getirmek için ilaçlama yapıldı. Okulumuzda insanların sağlığına zarar veren haşerelerin yok edilmesi için gerekli tüm çalışmalar sürdürülmektedir. Yüzlerce çeşidi bulunan böceklerin büyük bölümü, doğrudan veya dolaylı yollarla insanlara zarar verir. Pansiyon gibi kalabalık gurupların yaşadığı yerlerde hastalıkların bulaşma ve yayılma hızı daha fazla olduğundan oluşan bu riski en aza indirme veya tamamen ortadan kaldırma açısından ilaçlama yapıldı. İlaçlamadan sonra okul ve pansiyonumuz genel bir temizlikten geçirildi.”denildi.

Tercih komisyonu iş başında

Ortaöğretim kurumları ile Üniversitelere yerleştirme başvurusu yapacak öğrenciler için tercih komisyonlarının çalışmalarına devam ettiğini belirten okul idaresi,”Komisyonlarımız tercih kılavuzunda yer alan esaslar çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm öğrencilerimize çeşitli iletişim araçları vasıtasıyla ulaşılmaya çalışıldı. Tercih edilecek okullar ve alanların tanıtımı yapılarak bu konuda velilere ve öğrencilere rehberlik yapılmaya devam edilecektir. Ortaöğretim kurumlarına tercih yapacak öğrencilerimiz en geç 24 Temmuz tarihine kadar tercihlerini yapmak zorundadırlar. Üniversitelere tercih yapacak öğrencilerimiz için tercih yapacakları son tarih ise 26 Temmuz günüdür. Öğrencilerimizin tercihlerini son güne bırakmamaları önemle rica olunur.”denildi.

 

Okul Arşivi Yeniden Düzenlendi

Okulun arşivinde düzenleme çalışmaları yapıldı. Arşivde tutma süresi dolmuş evraklar kurulan komisyonla imha edilirken yeni dokümanlar, evraklar arşivlendi. Yıllara göre yapılan düzenlemede her dolap için bilgilendirme kartı hazırlandı. Bu kartlar sayesinde istenilen evrakın bulunduğu yere daha kolay, daha hızlı bir şekilde ulaşılması sağlanmış oldu.

 

İdareciler Temmuz Sıcağında Onarım İşlerinde

 

Okul idarecileri Temmuzun sıcağına aldırış etmeden bahçede bulunan ve onarım gerektiren oturma banklarını ve piknik masalarını tamir etmeye başladılar. Okul müdür başyardımcısı Mikayil Azak ve müdür yardımcısı İdris Güder, okulun imkanlarıyla temin ettikleri malzemelerle tamirat işlerini yaptılar. 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum