Advert
as

Yüzbaşı Mehmet Güler İçin Veda Yemeği

Yüzbaşı Mehmet Güler İçin Veda Yemeği

Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş tarafından ilçemizde 2 yıl görev yapan Yüzbaşı Mehmet Güler için veda yemeği düzenlendi. Düzenlenen veda yemeğinde Yüzbaşı Güler’e çeşitli hediyeler ve plaket takdimi yapıldı.


İlçemizde 2 yıl görev yapan Yüzbaşı Mehmet Güler’in Hatay Yayladağı ilçe jandarma komutanlığına tayininin çıkması münasebetiyle ilçemizde bulunan hayalim düğün salonunda veda yemeği organize edildi.

 

Düzenlenen programda konuşan Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, “Bu veda yemeği dolayısıyla bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Komutanımızın Hatay Yayladağı ilçe jandarma komutanlığına tayini çıktı. Burada güzel işler yaptı. Özellikle 15 Temmuz akşamı meydana gelen hain darbe girişimindeki tutumuyla, demokratik siyasetin emrindeki duruşuyla bu anlamda kendisine teşekkür ediyoruz. Diğer yandan işin liyakatle sağlıklı bir şekilde komutanımızın hukuka uygun vatandaşı memnun eder bir tutumu vardı. Tabi bu tutum yeni mevcut komutanımızda da bir çıta oluyor. Bu bir nevi bayrak yarışıdır öncekinden aldığın bayrağı bir üst düzeye çıkarmak için çabalayacağını umuyorum yeni komutanımızın. Asıl olan vatandaşın huzur seviyesinin artmasıdır, refahının artmasıdır. Biz, her zaman ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ prensibiyle hareket ediyoruz. Mehmet yüzbaşımızda da bunu gördük. Allah kendisine yeni görevinde yardım etsin. Ben komutanımızda Solhan milletini sevdiğini gördüm ve Hatay’da güzel ilçemize yönelik güzel atıflarda bulunmalarını istiyoruz. Yüzbaşımıza yeni yerinde başarılar diliyorum.” dedi.

 

“Bizler kendilerinden razıyız Rabbim de razı olsun”

 

Programda bir konuşma yapan Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız “Bugün burada iki yıldır birlikte çalıştığımız garnizon komutanımızın veda yemeği ile bir arada bulunmaktayız. Bu programı tertipleyen ve bu programa ev sahipliği yapan sayın kaymakamımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yaklaşık iki yıldır sayın yüzbaşımız ilçeye ve bize hizmet etmeye çalışıyor, ne zaman ki başımız sıkıştı, ne zaman ki birimizin bu anlamda bir sıkıntısı oldu 7/24 her zaman telefonlarımıza çıktı ve elinden geldiğince de o vatandaşımızın işini çözdü. Ben bu iki yıl zarfında kendileriyle çalışmaktan mutluluk duyduğumu, onur duyduğumu ifade etmek isterim. Kendi şahsım adına ve Solhan halkı adına da bu güzel hizmetlerinden dolayı, bu halka yaklaşımlarından dolayı gerçekten ilçenin huzurlu bir ilçe olmasına katkılarından dolayı da teşekkür ederim. Bizler kendilerinden razıyız Rabbim de razı olsun. Gideceği yeni görev yerinde de başarılar dilerim. İnşallah çok çok daha güzel hizmetlere vesile olurlar.” ifadelerini kullandı.

 

 “Merak etmeyin biz halkımızın yanındayız”

 

Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu yapmış olduğu konuşmada “Değerli hemşerilerimiz garnizon komutanımız ilçe jandarma komutanımız yüzbaşı Mehmet Güler’in Hatay’a tayini çıktı. Kendisi Solhan’da görev yaptığı sürede Solhan’a gerçekten çok hayırlı hizmetlerde bulundular, kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu süre içerisinde şahit olduğum bir iki hususu arz etmek istiyorum. Özellikle 15 Temmuz gecesi malum bir darbe girişimi oldu. O akşam hakikaten TSK içerisinde bir cuntanın kalkışması sonucu hepimiz tedirgindik. O akşam sayın yüzbaşımızı aradık telefona ilk etapta cevap vermedi. İki üç dakika sonra kendisi döndü kendisine acaba ne oluyor diye sorduğumuzda “hiç merak etmeyin bu TSK içerisinde bir cuntanın kalkışmasıdır, İnşallah en kısa zamanda bastırılır diye düşünüyorum” dediler. Hakikaten bu bize çok büyük bir moral oldu. Hakikaten ondan sonraki süreçte de özellikle demokrasi nöbetlerinde de hatta o akşam başka ifadesi de “merak etmeyin biz halkımızın yanındayız” diye bir ifadesi de oldu. Bizi de çok mutlu etti Ondan sonraki süreçte de hep demokrasi nöbetlerinde aramızda oldu. Ben gerçekten kendisine çok teşekkür ediyorum.  Bir başka konu da güvenlik korucusu alımı konusunda köylerimizin ve bir takım arkadaşlarımızın da hassasiyeti dikkate alınarak Karadenizlilerin tabiri ile adeta sıfır sıkıntıyla bu alım gerçekleşti. Bunda da Yüzbaşımızın çok büyük emeği oldu ben kendisine de bu anlamda çok teşekkür ederim. Gideceği yerde de bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum. Allah yolunu bahtını açık etsin.” dedi.

 

“Gittiğim her yerde Solhanlıların bir evi var”

 

Hatay iline tayını çıkan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Güler ise yapmış olduğu konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Biz jandarma personeli olarak yıllardır şehirden şehire koşturup duruyoruz. Görev yaptığımız yerlerden biran önce gitmenin hayalini kuruyoruz. Ne sahip olduklarını yanında götürebilir ne de buradakilerin gittiği yere en acısı da bir yere ait olmadan arada kalmak. Solhan’a gelirken ben çok uzun meslek hayatımın bana her şeyi öğrettiğine dair derin bir inancım vardı. Çok şey görmüştük, özellikle doğu ve güneydoğuda köyler yakılmış, karakollar basılmış, anneler-babalar evlatsız, çocuklar yetim kalmış, bazen çaresiz ancak sadece gözyaşı dökebilmiştim. Sonunda ya deli olacaktık yada veli ben ne olduğumu bilmiyorum ama Solhan’dan giderken artık hayata dair öğrenilecek birçok şeyin olduğunu gördüm. Sevgiyi, vefayı, birlik ve beraberliği vatan sevgisini, millet sevgisini ve ben artık Solhan’a ait olduğumu düşünerek ve Solhan’da gördüğüm her yüzü, tanıdığım her şahsı yanımda götürmek istiyorum. Gittiğim her yerde Solhanlı hemşerilerimin bir evlerinin olduğunu özellikle bilmelerini istiyorum. Hatay’a ne zaman yolunuz düşerse buyurun beklerim. Öncelikle benden yana hakkımı helal ediyorum ve hemşerilerimin de hakkını helal etmesini istiyorum. Kaymakamımızın düzenlediği bu organizasyon için teşekkürlerimi sunuyorum, sağlıcakla kalın. Allah yar ve yardımcınız olsun. Gönlümüz, ruhumuz her zaman sizlerle birlikte olacak…”

 

 

Program sonrası İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Güler’e Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Solhan Spor Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Kurtaran, Kızılay Şube Başkanı Eşref Canlı ve Solhan Halkı adına İl Genel Meclisi üyeleri; M. Selim Değer, Tayyip Kaya, Abdurrahman Sayılı ile İlçe Özel İdare Müdürü Cahit Çabadak tarafından çeşitli hediyeler ve plaketler verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum