Advert
as

Vali Ali Mantı’dan İlçemize Ziyaret

Vali Ali Mantı’dan İlçemize Ziyaret

Valiler kararnamesi ile Bingöl’e atanan Bingöl Valisi Ali Mantı, İlçeyi tanımak ve Solhanlılar ile buluşmak için ilçemizde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.


 

Solhan’a gelen Bingöl Valisi Ali Mantı’ya Bingöl İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Bingöl Emniyet Müdürü Metin Akay, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin eşlik etti.             

 

Solhan’ı ziyaret eden Bingöl Valisi Ali Vali Mantı ve beraberindeki heyet çiçeklerle karşılandı. Kaymakam Fatih Okumuş’u makamında ziyaret eden Vali Mantı, Kaymakamlık şeref defterini imzaladı ve kaymakam Okumuş tarafından Vali Mantı’ya günün anısına dokuma halı hediye edildi. Kaymakam Okumuş tarafından ilçenin tanıtımı yapılıp, yapılan hizmetler hakkında brifing verildi.

 

Vali Mantı ilçemizin konumu, havası ve yapılan hizmetler açısından ülkemizin bir çok yerinden daha güzel olduğuna vurgu yaptı. Çalışmalarından ve bilgilendirmesinden ötürü Kaymakam Okumuş’a teşekkür ederek çalışma hayatında başarı temennisinde bulunan Vali Mantı, buradan Solhan Belediyesi’ne geçti.

 

Vali Mantı Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Başkan Yıldız tarafından ilçemiz ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi sunumu yapıldıktan sonra ilçemizde bulunan Binpınar su fabrikası ziyaret edildi. Binpınar su fabrikası yönetim kurulu başkanu Hüseyin Tütünen tarafından fabrika hakkında bilgiler aktarılıp yemek ikram edildi.

 

Vali Mantı ilçemizde taziye ziyaretinde bulunduktan sonra Solhan Belediyesi Kültür Merkezinde kurum amirleri, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

 

“Solhan’da birlik beraberlik manzarası gözüküyor”

 

Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Vali Mantı “Bugün ilçe ziyaretleri kapsamında Solhan ilçesi yöneticileri ile birlikte tanışmak görüşmek için buradayız. Bu ziyaretimiz böyle ilçede koordinasyon toplantısı gibi bir şey oldu. Daha bir ay oldu Bingöl’e atanalı. Amacımız devletimizin imkanlarını en iyi şekilde halkımıza ulaştırmaktır. Bizim nezdimizde tüm ilçelerimiz, merkezimiz hepsi aynıdır. Önemli olan birbirimizi anlamamız anlaşmamız ve birlik içinde olmaktır. Malumuz ülkemizin de özlediği bir durum biz birliğimizi ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece ne içerden nede dışarıdan hiçbir kötü niyetli kişi yada grup inşallah ülkemize, ezanımıza, bayrağımıza zarar veremeyecektir. Bunun yolu da halkımızın devleti ile milleti ile diri ve beraber olmasına ve dayanışmasına bağlıdır. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmayalım, eğer birliğimizi beraberliğimizi bozarsak dağılır birbirimize düşeriz. Düşmanlar tarafından kolay yenilebilir bir parça haline geliriz. Onun için dikkat etmek lazım. Özellikle fitneden dedikodudan ülke ve millet aleyhine olabilecek faaliyetlerden, bize faydası olmayan söz ve davranışlardan, fiil yada eylemlerden uzak durmamız lazım. Tabi Solhan’da söyleniyordu ama bunu bizzat yetkililerden duyduk. Ciddi birlik ve beraberliğiniz var.  Allah, inşallah birliğinizi beraberliğinizi daim kılar. Bu birliğiniz, beraberliğiniz devam ettikçe bu ilçemiz daha iyi yerlere gelir. Zaten İlçemiz güzel bir yerde, kaymakamınızla,  belediye başkanınızla, ilçe yöneticileri ile, siyasilerle, muhtarlarla ilçede kim yaşıyorsa bir birlik beraberlik manzarası gözüküyor. İnşallah bunun devamından yanayız. Tabi bizden de, ilden de istekleriniz olacaktır, bu gayet normaldir. Arkadaşlar benim özellikle istediğim bir şey var; doğru yol ve yöntemle isteklerimizi dile getireceğiz. Ben çalışma şekli olarak ilçede ne var ne yok kaymakamın filtresinden geçmesini isterim. Birinci dereceden muhatabım ilçe kaymakamıdır. Kaymakamın bir şekilde süzgecinden filtresinden geçemeyen taleplere ben çok fazla sıcak bakmıyorum. Şunu da otuz yıllık devlet tecrübemden kaynaklanarak devletin birliği beraberliği ve sistemin düzgün işlemesi açısından bunu mecburi ve zaruri olarak görüyorum. Çünkü o devlet tezgahından geçmeyen fikirlerde kişisellik ve hissilik olabilir. Kişisellik ve hissilikten uzak kalmak için devletin buradaki birliğini sağlayan kaymakamdır ve onun bilgilendirmesini isterim. Çünkü muhatap çoğaldıkça çözüm zorlaşır. Bu bir kaidedir. Yerel işler için zaten belediye başkanımız iş ve işlemlerinizi yapıyor. Özellikle istiyorum ki dedikodudan, fitneden, fesat’tan, karalayıcı ve yaralayıcı sözlerden uzak durmamız lazım bu çok önemlidir.” dedi.

 

 Vali Mantı, programın akabinde Recep Tayyip Erdoğan parkında kurum amirleriyle birlikte sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum