Advert
as

Kurban Bayramı hazırlıkları başladı

Kurban Bayramı hazırlıkları başladı

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, halkın huzur ve düzen içerisinde Kurban Bayramı’nı geçirebilmesi için hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Barakazi, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi kent genelinde hummalı bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Mezarlık temizliğinin yanı sıra cadde ve sokakların baştan aşağı temizleneceğini ifade eden Barakazi, “Bugün itibariyle başladığımız çalışmaları hafta sonuna kadar bitireceğiz. Çalışmalar kapsamında mezarlıklar temizlenip ilaçlanacak, kent genelinde hummalı bir temizlik çalışması yürütülecek. Çarşı merkezi başta olmak üzere vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklar yıkanacak” dedi.

“Gıda denetim arttırılacak”

Vatandaşların bayram alışverişini daha güvenli bir şekilde yapabilmeleri için denetimlerin arttırıldığını ifade eden Barakazi, “Et ve süt ürünleri, unlu mamuller, gıda ile temizlik ürünleri satışı yapan işyerleri başta olmak üzere tüm işyerleri denetlenecek. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekipler yoğun bir mesai yaparak, denetimleri gerçekleştirecek. Usule aykırı ürün satan, hijyen kurallarına uymayan veya ruhsatsız satış yaptığı belirlenen işletmelere ilgili kanunlar çerçevesinde cezai işlem uygulanacak” diye konuştu.

“Gerekli düzenlemeler yapıldı”

Vatandaşların kurbanlarını görüntü ve çevre kirliliği yaratmadan dini vecibelerine uygun kesebilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Barakazi, şunları söyledi: “Belediyemizce belirlenen noktalar dışında kurban kesimi veya kurbanlık satışı yapılmayacaktır. Zabıta ekiplerimiz 3 vardiya şeklinde 24 saat esasına uygun bayram boyunca denetimlerini gerçekleştirecek. Belediyemizce belirlenen noktaların haricinde kurban kesimi yapan veya kurbanlık satışı gerçekleştiren kişilere cezai işlem uygulanacak. Halk sağlığına tehdit oluşturacak her türlü faktöre izin vermeyecek.”

Barakazi, “Bayram süresince atıkların toplanıp, kesim yerlerinin hijyenik koşullarda temizlenmesi için temizlik ekipleri görev başında olacak. Ayrıca itfaiye, zabıta, su arıza, fen işleri ekipleri Kurban Bayramı süresince hizmet verecek” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum