Advert
as

İHH, Bayramda Yetim ve İhtiyaç Sahiplerini Unutmadı

İHH, Bayramda Yetim ve İhtiyaç Sahiplerini Unutmadı

İnsani Yardım Derneği (Solhan İHH), Kurban Bayramı vesilesi ile ihtiyaç sahipleri ve yetimleri sevindirdi.


İHH Solhan Şubesi, hayırseverlerin desteğiyle Kurban bayramında 48 yetim çocuğa elbise yardımı ile 168 ihtiyaç sahibi aileye et yardımında bulundu. Ayrıca yurtdışına ise 9 kurban gönderdi.

 

Kurban çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç:" Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapıyoruz. Bu ülkelerin yanı sıra dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaşarak kurban kesimlerini ve dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Mesela, Suriye krizinin yedinci yılına girdiğimiz bu kurban bayramında, Türkiye içindeki ve dışındaki çok sayıda mülteci kamplarında ve Suriye içerisinde farklı bölgelerde bağışı yapılan toplamda 7 bin 490 hisse kurbanın kesimi yapılarak yaklaşık 250 bin Suriyeli mülteciye dağıtıldı.

Müslümanlara yapılan zulmün bitmediği Arakan’da 4 bin 550 adet hisse, Nepal’de bin 498 adet hisse kurban keserek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Bangladeş’te ise bin 925 adet hisse kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Arakan’da ordu mensuplarının ve radikal Budist çetelerin katliamları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan Arakanlı Müslümanlara hem Kurban yardımlarını ulaştırıyoruz hem de acil yardım çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan gıda, giysi, branda, mutfak eşyası ve yaşam malzemelerinden oluşan ihtiyaç maddelerini dağıtmaya devam ediyoruz.

Abluka altında özgürlüklerinden mahrum olarak yaşamak zorunda bırakılan Filistin ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine toplamda bin 755 hisse kurban kesimi gerçekleştirerek dağıtımları yapıldı.

Son dönemde yaşanan saldırılardan çok etkilenen Yemen’de ise bin 950 hisse kurban kesimi yapılarak bölgede yaşayan zor durumda kalan ailelere dağıtımları yapıldı.

Somali'de 4 bin 550 hisse kurban kesilerek dağıtıldı. Sudan’ın Kesele, Hartum ve Darfur kentlerindeki ihtiyaç sahibi ailelere ise 2 bin 100 hisse kurban kesildi. Zorlu yaşam şartlarının hakim olduğu ülkelerden olan Pakistan’da ve özellikle Keşmir bölgesinde bin 890, Afganistan’da bin 135 hisse, Çeçenistan’da 315 hisse, Hindistan’da 2 bin 787 adet hisse kurbanın bu bayramda kesimi yapılarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Doğu Türkistan’da ise 320 adet hisse kurban kesimi yapıldı. Böylece daha burada sayamadığımız birçok mazlum coğrafyaya bayram sevinci taşındı.”ifadelerini kullandı.

 

 

Başkan Tunç, Solhan'da yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri paylaştı:" Kurban bayramından önce yetim 48 kardeşimize hayırseverlerin desteğiyle bayramlıklarını ulaştırdık. Esnaflarımız "Bir Yetim Kardeşimizi de Sen Giydir" kampanyamıza destek verdiler. Hem afiş astılar hem de müşterilerini hayra teşvik ettiler. Solhan'dan farklı ülke ve bölgelere 9 kurban gönderdik. Solhan merkez ve köylerinde 168 pay kurban eti dağıtımında bulunduk. Her etkinliğimize destek sunan halkımıza ve farklı illerden bize ulaşan hayırseverlere teşekkür ederiz. Allah hayır yolunda konuşandan da koşturandan da razı olsun."dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum