Advert
as

Solhan’da ‘Cuma Namazı’ Normal Saatinde Kılınacak

Solhan’da ‘Cuma Namazı’ Normal Saatinde Kılınacak

Kış saati ile birlikte İlçemizde saat 12.00'de kılınan Cuma Namazı yapılan düzenleme ile 15 Ocak'tan itibaren 11.37'de kılınacak.

 

Başbakanlık tarafından, Cuma günleri özellikle memurların ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde düzenleme yapılması için genelge Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

Yayımlanan genelgede Başbakan Davutoğlu imzasıyla şu ifadelere yer verildi: “Anayasa ve ilgili mevzuatla güvence altına alınan dini inanç hürriyetinin bir gereği olarak; cuma namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan isteyenlere mesai kaybına neden olmadan izin verilir.”

 

Başbakanlık genelgesi ile birlikte İlçe Müftülüğü tarafından Solhan’daki tüm camilerde Cuma namazı öncesi duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda, kentte cuma namazı vaktinin değiştiği kaydedildi.

 

Mesai saatlerinin Cuma Namazına göre düzenleneceği ifade edilen duyuruda, 15 Ocak’tan sonra Solhan’da cuma namazı saat 11.37`de kılınacağı belirtildi.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum