Advert
as

Bir Alim Daha Hakkın Rahmetine Kavuştu

Bir Alim Daha Hakkın Rahmetine Kavuştu

Bölgenin tanınmış alim ve kanaat önderlerinden Molla Abdussamed Bingöl, Cuma günü sabaha karşı hakkın rahmetine kavuştu.

 

 

 

Bir süredir rahatsızlığından dolayı tedavi gören bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdussamed Bingöl, Cuma günü sabah saatlerinde 82 yaşında hakkın rahmetine kavuştu. 

 

Molla Abdussamed Bingöl'ün cenazesi yüzlerce seveni, dava arkadaşları ve talebeleri tarafından, ilçedeki Bazmana mezarlığında defnedildi. Seydamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

 

Molla Abdulsamet Bingöl kimdir?

 

Molla Abdussamed Bingöl, değişik yerlerde bulunan medreselerde birçok talebe yetiştirdi. Çektiği büyük zorluk ve sıkıntılara rağmen medreselerde öğrencilere Arapça ve İslami ilimler vermeye devam etti.   Yetiştirdiği talebeler, bölgenin değişik yerlerine giderek medrese eğitiminin yaygınlaşmasını sağladı. Bölgede saygı ve hürmet gösterilen âlimlerinden olan Bingöl, yaşadığı bölgede halk arasında meydana gelen küskünlükler ve ihtilafları çözerek devamlı insanların başvurduğu ve anlaşmazlıklarını götürdüğü merci haline geldi.

 

 

“Seyda bölgenin önemli âlimlerindendi”

 

Taziyesinde konuşma yapan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata, “Bugün Bingöl'ün ve bölgenin değerli bir alimini kaybettik, Saydamız Bingöl ve bölge için bir değerdi. Seyda Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinin yetiştirdiği değerli alimlerindendi. Bir sorun olduğu vakit onu arardık ve sorularımızı sorar o da hemen cevap verirdi. Seyda tüm Müslümanları severdi. Kimse onun dilinden incinmezdi. Bütün konularda ümmetin maslahatını gözetir ve öyle çözümler üretirdi. Herkesin memnun olduğu bir ilim ve dava adamıydı. Allah Rahmet etsin.”dedi.

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum