Advert
as

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başlıyor

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başlıyor

Her yıl kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle açıklama yapan İlçe Müftüsü Ali İkiz, hafta boyunca çeşitli etkinliklerin yapılacağını belirtti.


 

İlçe Müftüsü Ali İkiz, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ çerçevesinde ilçemizde çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini belirtti.

 

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Müftü Ali İkiz,”Diyanet İşleri Başkanlığı olarak din görevlilerimizi ve camilerimizi halkımıza daha iyi tanıtmak, bu alanda varsa bir kusur onu gidermek için her yıl faklı bir konu ve tema eşliğinde Camiler ve Din görevlileri haftasını hatırlamakta ve kutlamaktayız. Bu etkinliği bir haftaya yayarak farklı etkinlikler çerçevesinde faaliyetlerle halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Diyanet olarak bizler bu etkinliklerle burada, şehrimizin kalbi ve toplumun kaynaşma mayası olan camiyle cemaati ve cami cemaatine dâhil olamayanları kaynaştırmak bir araya getirmek niyetindeyiz. Bu etkinlikleri her milâdî yılın Ekim ayında kutlamakta ve icra etmekteyiz.

 

Bu kutlamayı her yıl farklı bir konuyu halkımıza anlatarak yapmaya çalışıyoruz. Bu yılda temel konumuz Cami, Şehir ve Medeniyet konusudur. Bu konu çerçevesinde okullarda konferanslar, şifahanelerde (hastaneler) şifa bekleyen kardeşlerimize ziyaretler yapmaya çalışacağız. Kültür merkezinde Muş Müftümüz Alettin Bozkurt ‘Medeniyetin Beşiği Cami ve Toplumdaki Yeri’ konulu konferansı ile halkımızın bu konu hakkındaki malumatını arttırmaya çalışacaktır. Bu etkinliklerle beraber bir kermes düzenleyip Kur’an Kursu hocalarımızın da bu haftaya katkılarını sağlamaya niyetindeyiz. Emekli olmuş Din gönüllüsü hocalarımızı özellikle bu hafta ziyaret edip, onlarla hasbihal etmek ve varsa bir sıkıntıları, ona çare üretmeye çalışacağız.”dedi.

 

 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlara vesile olmasını temenni eden Müftü İkiz,”Camilerimize hizmeti geçmiş ve dâr-ı bekâya irtihal etmiş bütün kardeşlerimize Yüce Rabbimizden rahmet, hayatta olanlara sağlık ve huzur diliyorum. Rabbimiz gönüllerimizi, zihinlerimizi, bedenlerimizi camiden ayırmasın. Şehadetleri dinin temeli olan ezandan bizleri mahrum bırakmasın.”ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum