Advert
as

Bölge Esnafı İflasın Eşiğinde

Bölge Esnafı İflasın Eşiğinde

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, bölgede yaşanan olaylardan olumsuz etkilenen esnafın, banka kredileri ve çekler konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, devletin önlem almaması durumunda esnafın iflas edeceğini belirtti.

 

 

Bölgede ve ülke sınırında yaşanan olaylardan etkilenen iş adamlarının banka kredileri ve çekler konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirten Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (Bingöl TSO) Başkanı Erkan Çalbay, devlet bu konuda önlem almazsa bölge esnafının iflas edeceğini söyledi.

 

“2015 yılının ikinci yarısında bölgemizde yaşanan terör ve güvenlik sorunları iş adamlarımızı olumsuz olarak etkiledi.” diyen Çalbay, “İşadamlarımız bankalardan almış oldukları kredileri vaktinde ödeyemiyorlar. 2015 yılında yazmış oldukları çekleri vaktinde ödeyemediler. Eğer devlet yetkilileri bu konuda iş adamlarımıza ve esnafımıza yardımcı olmazsa birçok kişi iflas edebilir. Bu da zincirleme olarak Bingöl ve çevre illerimizde ciddi ekonomik problemlere neden olacak.” dedi.

 

Çalbay, Kalkınma Bakanlığından yardım istediklerini belirterek, “İş adamlarımız devletimizden, devlet büyüklerimizden ve bankalardan bölgede yaşanan sıkıntılar nedeniyle kredi borçlarını tekrar yapılandırılmasını istiyorlar. 2015'te yazılan ve ödenemeyen iş adamlarının ticari hayatlarını sıkıntıya sokacak çekler konusunda yardımcı olunmasını talep ediyorlar. Bu konuda başta Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz olmak üzere ve tüm siyasilerimizden bu konuya eğilmeleri bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum