Advert
as

İHH'dan Arakan Konulu Belgesel Gösterimi

İHH'dan Arakan Konulu Belgesel Gösterimi

Solhan İnsani Yardım Derneği (İHH), "İyi Geceler Rohingya" adlı Arakan konulu belgesel gösterimini gerçekleştirdi.

Solhan İHH, "İyi Geceler Rohingya" adlı Arakan konulu belgesel gösterimini bu hafta bayanlara yönelik Solhan Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

 

Arakan'daki mevcut durum ve belgesel etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç: “Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı baskı ve soykırım devam ediyor. Katliamdan kaçarak nehirleri ve dağları aşmayı başaran Arakanlılar Bangladeş’e sığınıyor ve hayata tutunmaya çalışıyor. Zulümden kaçmayı başaramayan Arakanlılar ise Myanmar askerinin ve Budist çetelerin baskısı altında ya ölüme terk ediliyorlar ya da açlık ve sefaletle yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

 

Birlemiş Milletler raporlarına göre Rohingya Müslümanları, dünyada en çok haksızlığa uğrayan, zulüm gören etnik gruplardan biri.

 

Myanmar hükümetinin yok sayma politikaları ve Budist çetelerin saldırıları, Müslümanların bu bereketli topraklardan silinip yok edilmesini amaçlıyor. Toplam nüfusu 3.5 milyonu bulan Rohingya Müslümanlarından yalnızca 800 bini anavatanları Arakan’da yaşayabiliyor. Geriye kalanlar ise farklı ülkelerde mülteci. Bizler de yönetmenliğini Tülay Gökçimen'in yaptığı "İyi Geceler Rohingya" adlı Arakan belgeselinin izlenmesini sağlayarak Rohingyalı Müslümanların yaşadıklarını ve yaşantılarını gözler önüne sermeyi amaçladık. Bilmeden bilinçlenmek mümkün değil."dedi.

 

 

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Tunç,"Bu hafta lise ve üniversiteli kız kardeşlerimize belgeseli izlettik haftaya da inşallah lise ve üniversiteli erkek kardeşlerimize izleteceğiz. Kişiye özgü davetiye ulaştırıyoruz. Etkinliğimize katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Unutmamalıyız ki Cenab-ı Hak hepimizi verdiği nimetlerden dolayı hesaba çekecek." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum