Advert
as

Öğrenciler Obeziteye Karşı Pedal Çevirecek

Öğrenciler Obeziteye Karşı Pedal Çevirecek

Sağlık Bakanlığınca hayata geçirilen 'Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018' kapsamında kente gönderilen 150 bisikletin, okullara dağıtılmak üzere törenle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

 

 

Bingöl Sağlık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen teslim törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler katıldı.

 

Solhan’a 50 Bisiklet

Bingöl il Merkezinde bulunan okullara 50, Genç ve Solhan’daki okullara 50’şer olmak üzere toplamda 150 bisiklet imzayla İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’ya teslim edildi. Solhan’a verilen 50 bisikletten 25’i Atatürk ortaokuluna, 25’i ise Solhan Yibo’ya verileceği belirtildi.

 

Bisiklet teslim Programında konuşan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, proje kapsamında daha önce gönderilen 50 bisikletin merkezde dağıtıldığını belirterek, “Öğrencilerimizin hem spor yapmaları, sürekli bir şey üretmeleri ve gelecekte kendilerine tebliğ edilen sorumlulukların altına daha rahat girebilmeleri için bisikletin özelliklerini taşımaları gerekiyor. Sağlık Bakanlığımızı özellikle Halk Sağlığı İl Müdürümüz Vedat Bey’e çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar 200 bisiklet okullarımıza dağıtıldı. İnşallah devamı da gelecek. Özellikle çocuklarımız bu uygulamayı çok sevdiler. Beden Eğitimi derslerinde yoğun olarak kullanıyorlar.” dedi.

 

Türkiye’de her beş çocuktan birinde obezite görüldüğünü belirten Bingöl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler ise, “Obezitenin en büyük nedenleri arasında sağlıksız beslenme ve hareketsiz bir yaşamın en önemli  etkenlerden olduğunu söyledi.

 

Bingöl’de 18 okula Bin 500 bisiklet dağıtımı yapılacaktır

 

 

Söyiler, “Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığımız 5., 6. ve 7. Sınıflarda seçmeli spor dersini açan veya ‘bisiklet modülü’ dersini uygulayan okullarda öğrencilerce kullanılmak üzere bisiklet desteği  sağlanacaktır. Bu kapsamda ülke genelinde 1 milyon bisiklet dağıtımı hedeflenmekte ve ilimiz merkez ve ilçelerde bisiklet modülü dersini uygulayan 18 okula Bin 500 bisiklet dağıtımı yapılacaktır. Müdürlüğümüz daha önce bisiklet modülü dersini uygulayan Merkez İmam Hatip Ortaokulu’na 50 adet bisiklet desteğinde bulunmuştur. Bugün itibariyle 200 adet bisiklet dağıtımını gerçekleştirmekteyiz. Yılsonuna kadar kademeli olarak Bin 500 adet bisiklet dağıtımı gerçekleşecektir. Ayrıca proje kapsamında belediyelerin yapacağı her 1 metre bisiklet yoluna, yine müdürlüğümüz tarafından 1 adet bisiklet desteği sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum