Advert
as

Tarihi Caminin Dış Görüntüsüne Tepki

Tarihi Caminin Dış Görüntüsüne Tepki

Bingöl merkezde nadir bulunan tarihi yapılardan biri olan İsfahan Bey Cami'sinin sözde restore edilmiş dış yapısının görüntüsü tepkilere neden oluyor.

16. yüzyılın baslarinda Çapakcur Emiri İsfahan Bey tarafından yaptırılan tarihi camii, her yıl yerli ve yabancı bir çok kisi tarafindan ziyaret ediliyor.


Akkoyunlu mimarisi tarzında yapilan caminin iç kısmı tarih kokarken, dış cephesi günümüz klasik yapılarını andırıyor. Restore aşamasında adeta  tarihi yapısı saklanırcasına dış duvarları sıvanmış ve üzerine basit bir boya çekilip öylece bırakılmış.


Vatandaşlar tarihi caminin dış cephesinin iç mimariye uygun bir şekilde yeniden restore edilmesiyle daha fazla ilgi çekeceğini söyleyip, konunun muhataplarını bu meseleye karşı duyarlı olmaya davet ediyorlar.

 

 

 

 Bingöl Basın

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum