Advert
as

"Tapumuz Olmasına Rağmen Belediye Bize Yapı İzni Vermiyor"

Bingöl'ün merkez Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, tapuları olduğu halde evleri için yapı izni alamadıklarını belirtiyorlar.

Bingöl merkez Bahçelievler Mahallesi'nin Aşağı Çarşı Bölgesi'nde yıllar önce inşa ettikleri tek katlı evlerde yaşayan vatandaşlar, imar ve yapı izni olmadığı için yıkılıp dökülen evlerini tekrardan yapamıyorlar.

 

Eski çeltik fabrikasının karşısında oturan vatandaşlardan Ömer Koçakelçi, tapuları olmasına rağmen belediyeden yapı izni alamadıklarını söyledi.

 

Koçakelçi, "Eski olan evlerimizin yerine yeni yapı izni almak için belediyeye gittik. Bize yapı izni verilmedi. Hemen yanı başımızdaki yerlere yapı izni verilmesine rağmen bize verilmiyor. Nedenini sorduk. Belediye, 'Burası Vadi Projesi kapsamında dere olduğu için izin vermiyoruz.' diyor. Dere bölgesi deniliyor ama bizden bir kilometre uzakta olan dereyle alakamız yok. Bize yapı izni verilmezken, hemen üstümüzde ve yamaçta olan komşularımıza yapı izni verilmesi adalet değildir. Bizim yerimiz daha sağlamken yapı izni verilmemesi hak ve adalet değildir. Yanı başımızdaki 12 kat yapıya izin verilmiş ve yapı yapılmış. Nasıl onlara izin var da bize yok?  Onlarla aramızda ne fark var?" dedi.

 

"Tapumuz olmasına rağmen belediye bize yapı izni vermiyor"

 

1992 yılından beri burada ikamet ettiğini belirten Koçakelçi, şunları söyledi: "Tapumuz olmasına rağmen belediye bize yapı izni vermiyor. Diğer taraftan belediye, yeşil alanları ve park alanlarını imara açarak yapı izni veriyor. Mahalleli olarak mağduruz, tapularımız olmasına rağmen eğer yapı izni vermiyorsanız gelin evlerimizi alın. Ya da başka yerde bize yer verin, daire verin. Bize bir çözüm bulun, burada mağduruz. Her şeye rağmen kimseden bir ses çıkmıyor. Yeşil alanlara yapı izni veriliyor ama bize izin verilmiyor."

 

Tapuları olduğu halde belediyeden yapı izni alamadıklarını savunan İlhan Çavlı da bunun için defalarca belediyenin imar müdürlüğüne gittiğini söyledi.

 

"Yanımızdaki insanlara yapı izni veriyorsanız bize de verin"

 

Sorunlarının çözüleceğine yönelik kendilerine söz verilmesine rağmen hiçbir gelişme görmediklerini ifade eden Çavlı, "Bize yapı izni vermeyen belediye arsamıza bitişik arsaya yapı izni verdi. Belediye yetkililerinden biri şunu söyledi: Bu izni şimdiki belediye yetkilileri olarak biz değil, önceki belediye başkanı verdi. Bunun üzerine kaç ay sonra eski belediye başkanını gördüm. Meseleyi söylediğimde yemin etti, 'Ben vermedim.' dedi. Burada 12 katlı bina yapılırken, hem de yamaçta yapılmış, Allah korusun en ufak bir sarsıntıda bu yamaçta yapılan binalar dereye kadar gider. Yanımızdaki insanlara yapı izni veriyorsanız bize de verin. Vermiyorsanız hiç kimseye vermeyin. Böyle bir adaletsizlik olamaz." şeklinde konuştu. Evini onaramadığı için kiraya girmek zorunda kaldığını söyleyen Çavlı, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

 

Son olarak Çavlı, "Herkese ne yapılıyorsa bize de o yapılsın. Yan yana olan iki parselden birine 12 kat yapı izni veriyorsun, diğerine vermiyorsun. Böyle bir adaletsizlik olamaz. Bahçelievler Mahallesi, Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi, Begüm Sokak ile Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi ve Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi sınırlarında olan Düzağaç İlköğretim Okulu, TOKİ Cami Konutları ile Şemo Deresi'ne kadar bulunan yamaç boyunun tamamı imara açılıyor, yapı izni veriliyor ama bize verilmiyor." ifadelerini kullandı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü ise Çapakçur Vadisi Projesi nedeniyle söz konusu bölgedeki yapılara yapı izni verilmediğini bildirdi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum