Advert
as

Vatandaşlara Grip Uyarısı

Vatandaşlara Grip Uyarısı

Solhan Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Dilek Göküstün, grip salgını konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

 

Soğuk kış aylarının nezle ve grip mevsimi olduğuna dikkat çeken Dahiliye Uzmanı Dr. Dilek Göküstün, hastalıktan korunmada kişisel hijyen kurallarına önem verilmesi gerektiğini, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için de yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmesini istedi.

İlçemizde son günlerde grip nedeniyle hastaneye başvuran hasta sayısında ciddi artış olduğunu dile getiren Dahiliye Uzmanı Dr. Dilek Göküstün, acile başvuran hasta sayısının diğer aylara oranla iki katına çıktığını belirtti.

Hastalıkla ilgili bilgi veren Uzm. Dr. Göküstün,”Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de grip hastalığı bu kış sezonunda Aralık ayının sonundan itibaren görülmeye başlanmıştır. Mevcut veriler geçtiğimiz yıllardaki grip sezonu verileri ile karşılaştırıldığında farklı bir durum olmadığı, gribin olağan seyri içerisinde olduğu tespit edilmiştir. İnfluenza her yaşta görülebilir. Özellikle risk gruplarındaki kişilerde hastalık daha ağır seyredebilmektedir. Gebeler, 65 yaş ve üzeri ve 2 yaş altı bireyler, astım dahil kronik akciğer hastalığı, kronik böbrek yetmezliği, şeker hastalığı, koroner arter hastalığı dâhil kalp damar sistemi hastalığı, kronik karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemi baskılanmış olanlar,  kan hastalığı, metabolik hastalığı, nörolojik hastalığı olanlar, obezler, sağlık çalışanları, 6 ay-18 yaş arasında olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler risk grubunda yer almaktadır.

 

Özellikle risk grubunda bulunanlar grip aşılarını grip mevsimi boyunca yaptırabilir. Kalabalık ortamlarda uzun süre bulunmak grip bulaşmasında etkili olduğundan, gerekli olmadıkça bu gibi ortamlardan uzak durulması gerekir. Selamlaşma esnasında mümkün olduğunca tokalaşmadan kaçınılmalıdır. Hasta kişilerin sağlık kurumlarına ve kalabalık ortamlara gitmek zorunda kaldıklarında maske takmaları, hastalığın diğer kişilere bulaşmasını engellemektedir. Hapşırma ve öksürme sırasında tek kullanımlık kâğıt mendil kullanılmalı ve kullanıldıktan sonra etrafa temas ettirilmeden çöpe atılmalıdır. Eğer mendil yok ise kolun iç kısmı kullanılarak ağız ve burun örtülmelidir. Özellikle el yıkama ve kişisel hijyen gripten korunmada önemli yöntemlerdendir. Hasta olanların kalabalık ortamlarda bulunmamaları, evden çıkmamaları ve evde istirahat etmeleri hastalık bulaşmasının önüne geçmek için önemlidir. Hasta kişiler hekim önerisi dışında ilaç kullanmamalıdır.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum