Advert
as

Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

İlçedeki sorunları tespit etmek, sorunlara yerinde çözüm bulmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

 

 

 

İlçe genelinde yapılan yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla 2017 yılı son dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında Kültür Merkezinde yapıldı.

 

 

Toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Kaymakam Fatih Okumuş;”İlçe Koordinasyon Kurulu her yıl Mayıs ayında dönem başı, Kasım-Aralık ayında ise dönem sonu toplantısında bir araya geliyoruz. Biz, 5442 sayılı kanunun 40’ıncı maddesine gereğiyle bu toplantıyı yapıyoruz.  İlgili madde de toplantıya kamu kurum ve kuruluşları en üst düzey temsilcilerinin katılmaları gerektiği belirtiliyor. Kaymakamlığımızın çalışma prensiplerini size izah etmek istiyorum. Özellikle kurumların vatandaşlarla olan ilişkileri çok net bir şekildedir. Hizmet alan hizmet veren ilişkisinde olduğu gibi azami vatandaş memnuniyeti esas alan bir prensibimiz var. Personellerimizin mesaiye kalma konusunda hassasiyetimizi dile getirdik. Personelin disiplin ve ödül yönünden takip ederek disiplinsiz personele ceza verilmesi, başarılı personellerin ise ödüllendirilmesi gerekir ki motive olsunlar. Kuruma katkısı olmayan, kuruma yük olan başarısız personel mümkünse bu kurumdan mahrum edilerek cezalandırma yönünden gidilebileceği  gibi ilgili kanunun hem 657’i hem de birçok kurumun spesifik kanunu yönünden işlem yapılması gerektiğini söyledik. Kurumlara ait kaynakların, araç ve gereçler gibi konuların öncelikle Kaymakamlıkla paylaşılsın. Özellikle eğitim, sağlık ve köy altyapılarına ilişkin çalışmaların ilgili kurumlarınca koordineli bir şekilde yapılsın. Yaptığımız işler hukuka uygun olsun, devletin malını düzgünce kendi malımızdan daha özenli bir şekilde kullanalım.”dedi.

 

 

Toplantıda belediye tarafından yapılan hizmetlere değinen Başkan Abdulhakim Yıldız,” 2017 içerisinde ilçemizde eksik gördüğümüz konularla ilgili bazı çalışmalar yaptık. Biz bu sene belediye olarak ilçemizde toplam 110 bin m2 kilitli taş döşemesini yaptık. Bu yetmediği için %20 bir artışla gerçekten büyük bir rekora imza attık. Bununla mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki sene itibari ile Solhan’ımızın üst yapı sorunumuz olmayacak diye düşünüyorum. Bütün çalışmalarımızı ona göre yapmaktayız. Hedefimiz Allah’ın izniyle 2018 yılı itibari ile hiçbir vatandaşımız niye bizim yolumuz kilitli taş değil? Söylemi olmayacaktır. Bu sene sezonu yavaş yavaş kapatıyoruz. Bu anlamda ilkbahara kadar eksiklerimiz varsa çalışmalarımızı yürüteceğiz. İlçemizin su sıkıntısı söz konusuydu. Bu sene sondajla birlikte az da olsa o sıkıntıyı biraz giderilebildik. 2018’de bu sorunu tamamen çözüme kavuşturacağız. Su depolularımızla ile ilgili çalışmalar yaptık. Bazı depolarımızda su kaçağı tespiti yapıldı. İnşallah bu önümüzdeki günlerde depolardaki izolasyonumuzu tamamen yenileyeceğiz. Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük depolar yapmak suretiyle hem sağlık açısından hem de su verebilme noktasında sorunu çözmeye çalışacağız.  Yolların daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması için Terminal yolunu yani 1200 m2 alana sıcak asfalt döktük. Bu vesile ile emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. güzel bir yol oldu. Ayrıca Solhan Belediyesi ‘E-Belediye’ projesi kapsamında dileyen vatandaşımız artık su faturalarını ödemek için elektronik ortamda ödeyebilecektir. Bu da hakikaten Solhan’ın hasret olduğu bir yöntemdir. Bir diğer sıkıntımız başıboş hayvanlar ilgilidir. Solhan’daki kurumların desteğiyle başıboş hayvanlar sorununu çözdüğümüzde bir sıkıntımız kalmayacaktır. Bir diğer sorun trafikteki aşırı hız sorunudur. Bunun içinde gerekli tedbirleri almaya çalışacağız.”dedi.

 

2018 yılında yapılacak hizmetlerin konuşulduğu toplantıya, Kaymakam Fatih Okumuş, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Erer, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Vehbi Sarıkaya, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner ve kurum amirleri katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum