Advert
as

Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.


24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle Solhan’da çeşitli etkinlikler düzenledi. İlk tören Hükümet Konağı bahçesinde yapıldı. Daha sonraki program ise Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Düzenlenen törene Kaymakam Fatih Okumuş,  Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, İlçe Müftüsü Ali İkiz, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, kurum amirleri, okul idarecileri ile öğretmenler katıldı.

 

 

Törende öğretmenlerin gününü kutlayarak konuşmasına başlayan İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, “Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Eğitim sektöründe fedakârca nispeten düşük ücretlerle, nispeten yolu vesairesi olmayan okulu, sıkıntılı olan, fedakâr çalışma koşullarında azimli gayretli siz fedakâr Öğretmenlerin özellikle Solhan’ımıza merkezinden kırsalına kadar ben Solhan’ın idarecisi olarak sizlere teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim mevzusu ile ilgili özellikle yani 1 Milyon öğretmenimiz var. Sınıf başı öğrenci sayısı 30’dan 15’e düşmüş, derslik sayımız artmış. Her şeyde artış var ama bence öğretmenliğin maddi karşılığı gerçekten çok azdır. Ben Türkiye’de öğretmen olmak hususunda birkaç şey söylemek istiyorum. Türkiye’nin genel anlamda Müslüman olması dolayısıyla en büyük öğretmen Allah’tır. Hatta ayette geçer tarihsel olarak bakacak olursak ondan sonra Peygamber Efendimizin “Ben Öğretmen olarak gönderildim” sözüyle Peygamber efendimizdir. Şimdi adetim olduğu üzere bir sahabeden bahsetmek istiyorum. Benim sevdiğim bir sahabe Musab bin Umeyr, çok zengin bir ailenin çocuğuydu. 613 yılında Mekke’de Musab çok yakışıklıydı. Musab üç kardeşin en küçüğüydü. Annesi de en küçük oğlunu çok seviyordu. Annesi çok zengindi, oğlunu artık evlendirmek istiyordu. Onun için dış ülkelerden ayakkabı elbise sipariş ediyordu. Köleleri olan ve Yemen’den kokuları gelen biriydi Musab. Darul Erkam’da Müslüman oluyor. Annesi, ‘nasıl Müslüman olursun’ diye kölelerine dövdürtüyor. Birçok şeyden mahrum edip hatta hapsediyor. Musab çeşitli sıkıntılar yaşadıktan sonra annesinden kaçıyor. Musab Habeşistan’a hicret ediyor.  ‘Mekke’de 39 kişinin Müslüman olmuş’ dedikodusu üzerine tekrar Mekke’ye dönmek istiyor. Musab yamalı elbisesiyle geliyor. Birinci akabe biatinden sonra Medineliler Musab’ı istiyorlar. Suffanın ilk hocası oluyor. Musab sayesinde belki çok ciddi kazanımlar elde edilmiştir peygamberimiz.  Musap peygamberimizden sonra İslam’ın ilk öğretmenidir. Biliyorsunuz Musab, Uhud şehididir. Öğretmen Musab, şehit olduğu zaman kefenleyecek kumaş bulamıyorlar.  Onun hırkasını alırlar -Peygamberimize başını kapattık ayakları açıkta kaldı, ayaklarını kapatıyoruz başı açıkta kalıyor ya Resulullah diyorlar. Efendimiz, ‘başını örtün ayaklarına ot atın’ diyor. Ayaklarında ot var, başında hırkası var Musab’ın. Bütün öğretmenlerin Musab gibi olmasını beklerim. 24 Kasım Öğretmenler gününüzü kutlar sizleri saygıyla selamlarım.”dedi.

 

Mesleğe yeni başlayan aday öğretmenler adına konuşan Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Demet Akbal,“Dünyada hiç bir meslek öğretmenlik kadar manevi bir güç ve şerefe sahip olmadı. İnsanın yeryüzündeki serüveni ilk insan, ilk peygamber ve dolayısıyla ilk öğretmen, insanlığın atası Hz. Adem (a.s) ile başlamıştır. Allah’u tealanın elçileri olan bütün peygamberler bu şerefli öğretmenlik görevini yapmışlardır. Evet, öğretmenler; toplumların ilk öğretmenleri olmuştur ve insanlık tarihine kültür ve medeniyet adına ne gelmişse onların vesilesiyle gelmiştir. Özellikle; "Ben muallim olarak gönderildim" diyen kâinatın efendisi sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (sav), tarihin en cahil yaşamını sürdüren ve insanlık onurunu ayaklar altına alan yaşam tarzlarından dolayı cahiliye toplumu olarak anılan bir toplumu; adeta bir gül bahçesine, asr-ı saadete çevirerek dünya tarihinde eşine, emsaline erişilemez bir öğretmenlik örneği göstermiş, bu cahiliye toplumunu örnek, medeni bir toplum haline getirmiştir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Bir insanı kurtarmanın bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir.”şeklinde konuştu.

 

 

Kaymakam Fatih Okumuş, program sonunda tüm öğretmenler adına emekli öğretmen Nevzat Göztaşı'ya plaket takdim etti.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum