Advert
as

Mevlid-i Nebi Programı Düzenlendi

Mevlid-i Nebi Programı Düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Solhan Çağrı-Der tarafından ilçemizde “Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.


 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Solhan Çağrı-Der, “Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Mevlid-i Nebi programı düzenledi.

 

Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Seslendirilen ilahi ve mevlid-i şerif ile devam eden etkinlikte Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

 

Çelik Konuşmasına, Allah (cc) sonsuz hamdu senalar olsun ki bizleri mümin ve Müslüman kıldı. Bizleri Hz. Muhammed (sav) Efendimize ümmet kıldı. Bundan dolayı Rabbimize ne kadar hamd edersek, şükür edersek o kadar azdır.” Dedi.

 

“İnsanoğlu, Hz. Muhammed (sav) getirdiği öğretilere uymakla kurtulur “

 

“Değerli kardeşlerim Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl Efendimiz (as)’ın ayrı bir özelliğini, önderliğini, liderliğini ve vasfını tema olarak kullanıyor ve bunu anlatıyoruz.” diyen Çelik,  “Dilimizin döndüğü kadar güç ve kuvvetimizin olduğu kadar anlatıyoruz. Çünkü yakinen inanıyoruz ve biliyoruz ki bugün insanlığı içine düştüğü bu buhrandan, bu zulümden, bu karanlıktan ancak ve ancak Hz. Muhammed (sav) getirdiği öğretilere uymakla kurtulur insanoğlu. Eğer bugün insanlık alemi inim inim inliyorsa, İslam coğrafyası feryadı figan içindeyse, kan ve gözyaşı eksik değilse, zalimler ve müstekbirler bugün dünyanın hakimi ise, bunun tek sebebi Allah Resulü (sav)’in izinden gitmemek onu yeteri kadar anlamamak, anlayamamak, yaşayamamaktan kaynaklanıyor.” İfadelerini kullandı.

 

Çelik, “Biz biliyoruz ki ne zaman tarih boyunca insanlık peygamberlerin öğretilerine uymuş ise Hz. Adem (as)’dan, Hz. Muhammed (sav)‘e kadar insanlık ne zaman vahiy peşinden gitmişse, vahiyi özümseyip hayatına pratik olarak yansıtmışsa, insanlık tarihi nurdan, altından sahifelerle yazılmış, insanlar zulümden ve her türlüsünden kurtulmuş, inanan ve inanmayan insanların hepsine mutlu bir şekilde yaşamıştır.”dedi.

 

Bugün İslam âleminin içine düştüğü sıkıntının sebebine değinen Çelik, “Daha dün Mısır’da bir camiye bombalı bir saldırı yapıldı. 305 tane insan o bombalı saldırı ve silahlı taramada hayatını kaybettiler. Müslümanların ülkesinde Müslümanların eliyle zalimlerin ve kâfirlerin, şeytanların kışkırtmasıyla Müslümanın kanı dökülüyor. Müslüman Müslümanı öldürüyor. Kâfirlerin ve zalimlerin işini kolaylaştırıyor, onların plan ve programlarını projelerle uyguluyor. Oysa bizim dinimiz gerçekten bize bunu mu emrediyor? Bu yıl ki temamıza baktığımız zaman ve Allah Resulünün mübarek siretini hayatını okuduğumuzda bunun tam tersini görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

“Âlemlere azap olasın diye değil, biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik”

 

Çelik, “ Hz. Muhammed Mustafa (sav) O bir rahmet peygamberiydi, kendisi kendini şöyle anlatıyor; “Ben Muhammed’im, ben Ahmed’im, ben Rahmet Peygamberiyim. Allah (cc) O’nu öyle vasıflandırmıştı. “Ey habibim biz seni ancak âlemlere rahmet olasın diye gönderdik. Âlemlere azap olasın diye değil, biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik. Bildiğimiz ve bilmediğimiz bütün alemlere şu içinde yaşadığımız samanyolu galaksisi gibi yüz milyarlarca galaksi var. Henüz keşfedilmemiş bilinmemiş. İşte bütün kâinata canlı ve cansız bütün varlıklara Hz. Muhammed Mustafa (sav) Rahmet olarak gönderilmiş.” diye konuştu.

 

“Size öyle bir peygamber gönderdik ki sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir”

 

Konuşmasına devam Çelik, “Allah şöyle buyuruyor; “And olsun içinizden size öyle bir peygamber gönderdik ki sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir.” demek ki insanlara bir sıkıntının gelmesi Peygamber Efendimizi o kadar çok üzüyor ki sanki mübarek kemikleri kırılmışçasına ve ayriyeten müminlere karşı çok merhametli ve şefkatlidir diyor. Bakın ayet’in öncesinde Allah (cc) önce size diyor kime size derken kimi kastediyor orda müfessirler öyle açıklıyor, “ yani Mekke müşriklerini, ey Mekke müşrikleri, ey gönderdiğin peygambere iman etmeyen insanlar, ey her gün onun yoluna taş ve diken döşeyenler, ey Kâbe de namaz kılarken abasını üstüne örtüp onu öldürmeye yeltenen insanlar, ey Peygamber Efendimizin karşısına dikilip ona hakaret eden beyinsizler, sizin içinizden birini gönderdik diyor Allahu Teâlâ (cc) sizin içinizden onu tanıyorsunuz, onu biliyorsunuz, babasını, dedesini, annesini biliyorsunuz. Ne kadar emin bir insan olduğunu biliyorsunuz, ne kadar rahmet ve şefkat bir insan olduğunu biliyorsunuz. Siz ona eziyet etmenize rağmen, siz onu öldürmek istemenize rağmen, siz ona acı çektirmenize rağmen, size bir sıkıntının ilişmesi onu çok üzüyor. O’na çok ağır geliyor. Eğer ki Peygamber Efendimiz (sav) bu kadar acı çekmeseydi bu insanlara zulüm görmesine rağmen, eziyet görmesine rağmen, işkence görmesine rağmen, Sümeyye’si, Yasir’i gözlerinin önünde vahşice şehit edilmesine rağmen, o insanlara gidip tekrar anlatır mıydı acaba? Ebu cehil gibi azılı bir kâfirin kapısına 300 defa gider onu İslam’a davet eder miydi acaba.”şeklinde konuştu.

 

Program Emekli İmam Zahir Öğer Hoca’nın okuduğu dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum