Advert
as

Siyer Sınavı'nın Tarihi Açıklandı

Siyer Sınavı'nın Tarihi Açıklandı

Solhan Çağrı-Der tarafından her yıl düzenlenen Siyer Sınavı, bu yıl 18 Şubat 2018 tarihinde yapılacağı ve dereceye girenlerin Umre ile ödüllendirileceği açıklandı.

 

Solhan’da faaliyet yürüten ve Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Çağrı-Der, her yıl düzenlenen Siyer Sınavı’nın bu yıl 18 Şubat 2018 tarihinde yapılacağını ve dereceye girenlere umre ile 2000 çeşit ödül verileceğini duyurdu.

 

Yapılacak olan 'Siyer Sınavı' ile ilgili açıklamalarda bulunan Solhan Çağrı-Der,”Her yıl yapılan siyer sınavına teveccüh gittikçe artıyor. Bu yıl ilkokul 4'üncü sınıflardan başlamak suretiyle 3 kategori olan katılım yaşını 4 kategori olarak çıtayı yükselttik. Siyer sınavı ve 'Mevlid-i Nebi' etkinlikleri ile ümmet rehberini tanıyor. Gerek 'Mevlid-i Nebi' gerekse de siyer sınavı ile toplumumuzu, Hz. Muhammed (sav)'in öğretileri ile ihya etme gayreti içerisindeyiz. Yüce Rabbimizin ; 'De ki; siz gerçekten Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah'ta sizi sevsin.' fermanı ile Efendimiz(sav)'e olan bağlılığımızı ve ona olan sevgimizi, onu anlatan programlar ve onun konu edinildiği sınavlarla sevgimizi belli edeceğiz ki Efendimize (as) olan itaat ve sevgi daha bir artsın ve insanlık ona itaat ve onun sevgisi ile kurtulsun. Zira Efendimiz buyuruyor ki; 'Kişi sevdiğiyle beraberdir.' Bu dünyada kim kiminle gezer ve kime uyarsa onunla haşir olur.” denildi.

 

Solhan halkının siyer sınavına olan teveccühün bilindiği ifade edilen açıklamada, "Bu konuda ailemizi ve çevremizi bu sınavlara teşvik etmeliyiz. Huzur ve saadet istiyorsak Resulullah (sav)'in hayatı bizim için en güzel ilaçtır. Ebeveynlerin hem kendileri hem de çocuklarının katılacağı bu sınav kendileri için çok hayırlı olacaktır. Sınavda dereceye girecek katılımcılara da 2000'i aşkın kişiye hediyeler verilecek. Bunların içerisinde Umre ödülü, tam altın, yarım ve çeyrek altın ödülleri ve her yaş grubunu sevindirecek binlerce ödüllerimiz ile sınavda başarı gösterecek katılımcılara hediyelerimiz olacaktır. Bizler bu güzel hayırlı sınav için büyük bir teveccüh bekliyoruz. Her yönü ile kazandıran bu hayırlı ve güzel sınav için şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyoruz."

 

Düzenlenecek siyer sınavının ayrıntıları ise şöyle sıralandı:

 

Sınav Başvuru Başlangıç Tarihi: 27 Kasım 2017

Son başvuru Tarihi: 27 Ocak 2018

Sınav Tarihi: 18 Şubat 2018

Sınav Saati: 11.00

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum