Advert
as

Başbakan Yıldırım'dan "Taşeron" Açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu (taşeron) statüde çalışan, yüzbinleri ifade edeceğimiz kişilerin, kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek." dedi.

 

 

Başbakan Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'nda, Güney Kore Cumhuriyeti Başbakanı Lee Nak-Yeon'un daveti üzerine resmi ziyarette bulunacağı Güney Kore'ye hareketi öncesinde bir basın toplantısı düzenledi, gazetecilerini sorularını yanıtladı.

 

Başbakan Yıldırım, taşeron düzenlenmesine ilişkin bir soruya, "Taşeron olarak çalışanların kamuda kadroya alınması, daha doğrusu sürekli çalışan haline getirilmesi yönünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıkların yaptıkları çalışma tamamlandı. Bu konudaki düzenleme son şeklini aldı. Bu statüde çalışan, yüzbinleri ifade edeceğimiz kişilerin, kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek. Bununla ilgili 12 maddeden oluşan düzenlemenin detaylarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ilgili taraflarla, kamuoyuyla bugün yarın, bu hafta içinde paylaşmış olacak. Muhtemelen yarınki grup toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya değinebilir." şeklinde yanıt verdi.

 

"Enflasyon beklediğimizden biraz yüksek geldi"

 

 

Kasım ayıda artan enflasyon rakamlarına ilişkin bir soruya ise Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: "Beklediğimizden biraz yüksek geldi. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda yukarı doğru bir kıpırdanma var. Bunun geçici bir durum olduğunu düşünüyoruz. Aralık ayındaki oranın bundan daha düşük olacağını öngörüyoruz. 2018'de fevkalade bir durum olmazsa bu oran daha da düşecek. İki tane temel sebep ön plana çıkıyor burada. Bir tanesi yüksek büyüme olduğu zaman enflasyonun biraz yukarı seviyede olması mümkün. Yüksek büyümeyi hedef aldığınız zaman enflasyon yukarı doğru hareketleniyor. İkincisi, son birkaç ayda küresel finans piyasalarında yaşanan, özellikle de gelişmekte olan ülkeleri yakından etkileyen kur hareketleri ve buradaki dalgalanmalar da kısmen enflasyon oranına etki ediyor. Bütün bunları dikkate aldığımızda önümüzdeki sene hedefimiz enflasyonu olabildiğince, mümkünse tek haneli bir orana düşürmek yönünde olacaktır. Bu yönde de bazı önemli kararlar almış olacağız. Bunların çalışmaları devam ediyor. (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum