Advert
as

“ Canları ve Kanlarıyla Mescid-i Aksa’yı Savunuyorlar”

“ Canları ve Kanlarıyla Mescid-i Aksa’yı Savunuyorlar”

Solhan İHH tarafından Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencilerine “Biz Burada Kalacağız’’ adlı Filistin konulu belgesel gösterimi öncesi konuşma yapan İHH Solhan Şube Başkanı Muhammed Veysi Tunç, Filistinliler, canları ve kanlarıyla Mescid-i Aksa'yı savunduğunu belirtti.

 

Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Solhan İnsani Yardım Derneğinin (İHH) birlikte organize ettiği etkinlikte  “Biz Burada Kalacağız’’ adlı Filistin konulu belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

 

Yakın bir dönemde Filistin’e giden Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç, yaptığı sunumda Filistinliler, canları ve kanlarıyla Mescid-i Aksa'yı savunduğunu söyleyerek gözlemlerini paylaştı.

 

“Biz Burada Kalacağız” belgeseli ve Filistin’le ilgili bilgi veren Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç:”Tarih boyunca peygamberlere ev sahipliği yapan, kutsallığıyla üç semavi dinin gözdesi olan, yeryüzüne halka halka yayılan bereketin merkezi, güçlünün elinde olduğunda sahibinin izzet kazandığı Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın tarih boyunca düşmanları var olduğu gibi, canları pahasına onu kaybetmemek için her şeyi göze alan muhafızları da olmuştur. Filistinliler, canları ve kanlarıyla Mescid-i Aksa’yı savunuyorlar. Yüzyıla yakın bir süredir işgal altındaki bu kutsal topraklarda her türlü zulme rağmen varlıklarını koruyup, çağımızın en şerli ve sinsi düşmanına karşı hak-batıl mücadelesi veren Filistinliler, aynı zamanda tüm ümmet adına Mescidi Aksa’da İslam sancağını taşıyorlar. Dünyanın büyük güçleri tarafından desteklenen İsrail karşısında dik durarak zulme meydan okuyan bu kardeşlerimizin gayretleri takdire şayandır. İşte bu mücadeleyi, Mescid-i Aksa ve vatanları uğrunda çektikleri tüm zulümlere rağmen, Filistin halkının direnişini, sabrını, cihadını, tevekkülünü gözler önüne seren yönetmenliğini Tülay Gökçimen’in yapımcılığını Kudüs Bilinci Derneği’nin yaptığı ‘‘Biz Burada Kalacağız’’ Belgeseli’ni izleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Son olarak Tunç:”Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yunus Esen’e, Meslek Yüksekokul Sekreteri Zahir Çetin’e, değerli öğretmenlerimize ve duyarlı öğrenci kardeşlerimize teşekkür ederiz.” dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum