Advert
as

Yeni Kimlik Kartları için Açıklama

Yeni Kimlik Kartları için Açıklama

Bingöl Valiliği, basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan Kimlik Kartlarının dağıtımının yılsonu itibari ile son bulacağı, bedelinin ise fahiş oranda artacağı gibi haberlere itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

 

 

Bingöl Valiliği, son zamanlarda gerek basın yayın organlarında gerekse sosyal medya platformlarında yer alan ‘Kimlik Kartlarının dağıtımının yılsonu itibari ile son bulacağı, kimlik kartı bedelinin fahiş oranda artacağı' gibi haberlere açıklık getirdi.

 

Valilik tarafından yapılan açıklamada,“Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartına ilişkin yasal düzenleme 27.01.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, 02.01.2017 tarihi itibariyle ülke genelinde Kimlik Kartı başvuruları alınmaya başlanmıştır. Son zamanlarda basın yayın organları ile sosyal medyadan yayılan Kimlik Kartlarının dağıtımının yılsonu itibari ile son bulacağı, kimlik kartı bedelinin fahiş oranda artacağı gibi asılsız haberler ve söylemlerle Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluklar izdihama neden olmaktadır.”denildi.

Açıklamada devamında, Kimlik Kartları bedellerinin 2018 yılı itibariyle “Değerli Kâğıtlar” değerleme oranlarıyla güncelleneceği ve bu oranın asılsız haberlerde iddia edildiği gibi yüksek olmayacağı, mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliğini yitirdiğine dair herhangi bir son tarih ve yasal düzenlemenin bulunmadığı nüfus cüzdanlarının halen geçerli olduğu, vatandaşların bu konuda daha sağduyulu davranmaları ve asılsız haberlere itibar edilmemesinin gerektiği belirtildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum