Advert
as

Yeşilova İmam Hatip’ten Yetim Kardeş Seferberliği

Yeşilova İmam Hatip’ten Yetim Kardeş Seferberliği

“İyilikte Yarışan Sınıflar” sloganı ile yola çıkan İHH’nın “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi Yeşilova İmam Hatip Ortaokulunda büyük rağbet gördü.

 

 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteği ile başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası Yeşilova İmam Hatip Ortaokulunda büyük rağbet gördü.

 

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi ilgili açıklama yapan Solhan İHH Başkanı ve Yeşilova İmam Hatip Ortaokul Müdürü Muhammed Veysi Tunç:”İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başvurusu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayıyla “Türkiye geneli tüm resmi/özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde özel ve devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esası çerçevesinde ilgili projeye desteğin sağlanması” kaydıyla kabul edilmiştir.”dedi.

 

Tunç,”Her sınıfın kendi akranı olan bir yetimin ihtiyaçlarını karşıladığı bu kampanya ile dünyanın farklı noktalarına “iyilik köprüleri" kuruluyor. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise paylaşmayı, bilinçli ve duyarlı olmayı öğreniyor. Bu amaçla okulumuz farklı ülke ve bölgelerden sekiz yetim kardeşe bakmaktadır. Filistin ve Suriyeden iki, Etiyopya´dan bir, Mısır´dan bir, Yemen´den bir, Somali´den bir olmak üzere toplamda sekiz yetim kardeşine bakan okulumuz, böylece dünyanın farklı noktalarıyla iyilik ve kardeşlik köprüleri kurmuş oluyor.”ifadelerini kullandı.

 

Açıklamanın devamında Tunç," Öncelikle gönüllü 262 öğrencisi ve 19 öğretmeniyle farklı bölge ve ülkelerden 8 yetim kardeşine sahip çıkan okulumuz, istendiğinde neler yapılabileceğinin anlamlı bir kanıtıdır. Aslında dünyanın yetim nüfusu Türkiye nüfusunun beş katıdır. Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yetim çocuk aile şefkatinden uzak, açlık ve şiddetle iç içe yaşıyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk işçiliği, organ mafyaları,  suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri ile madde bağımlılığı bu çocukların karşılaşabileceği tehditlerden sadece birkaçı. Bu yetim kardeşlerimize sahip çıkmamın İslami ve insani sorumluluğumuz olduğunun da farkında olmamıza rağmen bir yetim kardeşimizin gözyaşını dindirebiliyor muyuz, yetim kardeşimizin yüzünü güldürebiliyor muyuz? İşte İHH olarakta bu proje ve diğer yetim çalışmalarıyla birlikte: 52 ülkede ve Türkiye’de 75 şehirde bulunan 85.931 yetim çocuğun her ay düzenli bakımını üstleniyor; eğitim, sağlık, gıda, barınma gibi konularda onlara destek veriyoruz. Her yıl ise dünyanın 135 ülkesindeki 800 bin yetime yardım ulaştırıyoruz.

 

Yetim Sponsorluk Sistemi

 

Bu sistemle bir kişi, aile, kurum, arkadaş grubu, sınıf veya okul bir yetime sponsor olabiliyor; aylık 100 lira bağışlayarak sponsoru olduğu yetimin eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarına önemli bir katkı sağlayabiliyor. Bu sayede 52 ülkede 85.931 yetim hayata tutunuyor.

 

Sınıflar projeye nasıl dâhil olacaklar?

 

• Okul idarecilerinin bildirimi akabinde öncelikle öğretmenleri ile birlikte “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine katılım kararını alan sınıflar öğretmenlerinin temsilinde başvuruda bulunmalıdır.

• Standart başvuru sürecindeki gibi Yetim Sponsorluk Formunu elden ya da internet üzerinden (http://ihh.org.tr/yetim ) doldurabilirler. Elden doldurulan formlar 0212 6217051 nolu faksa ya da Büyük Karaman cd. Taylasan sk. No:3 PK: 34230 Fatih/İstanbul adresine posta ile gönderilmelidir.

• Yetim bölgesi tercihini sistem üzerinde uygun olan ülkeler içerisinden yapabilirler.

• Öğrenciler sınıf içerisinde ilk 100 TL’lik bağışlarını toplayacaklar.

• Toplanan bağış İHH İnsani Yardım Vakfı’nın hesaplarına YETİM SPONSORLUK BAĞIŞIDIR kaydıyla ilgili öğretmen ya da öğrenci adı ile yatırılacak. ( Hesap numaraları için: https://www.ihh.org.tr/hesap-numaralari) İHH hesaplarına yatırılan miktarlar için havale ücreti ödenmemektedir.

• Yapılan ilk bağışın akabinde yardım ettikleri yetim kardeşlerinin vesikalık fotoğraflarının bulunduğu, hangi ülkede ikamet ettiği, kaç kardeşinin olduğunu bildiren yetim özet bilgi formu kampanya özel kolisi içerisinde katılımcı sınıfa gönderilecektir.

 

Projenin yasal zemini nedir?

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projemiz İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başvurusu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 88013337-821.99-E.12723887 sayılı 23.08.2017 tarihli onayıyla “Türkiye geneli tüm resmi/özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde özel ve devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esası çerçevesinde ilgili projeye desteğin sağlanması” kaydıyla kabul edilmiştir.

 

 

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’mız 45796484-251.99 sayılı ve 07/10/2016 tarihli yazısı ile “Her Kur’an Kursunun Bir Yetim Kardeşi Olsun” projesini ülke sathındaki Kur’an kurslarında uygulanmak üzere kabul etmiş ve ilgili bildirimleri tüm il müftülüklerine yapmıştır.” Şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum