Advert
as

Görme Engelli Yıldız, Ezan’da İl Birincisi Oldu

Görme Engelli Yıldız, Ezan’da İl Birincisi Oldu

İmam Hatip Ortaokulları arası ezanı güzel okuma yarışmasında Yeşilova İmam Hatip Ortaokul öğrencisi görme engelli Abdulkerim Yıldız il birincisi oldu.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Karlıova ilçesinde İmam Hatip Ortaokulları arası "Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması" gerçekleştirildi.

Karlıova Ulu Camii'nde düzenlenen yarışmaya, 10 okuldan 17 öğrenci katıldı.

 

Ezanı güzel okuma yarışmasında; Solhan Yeşilova İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi olan görme engelli Abdulkerim Yıldız birinci, Genç İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Döner ikinci, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Bedir Emen ise üçüncü oldu.

 

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında; Karlıova Şehit Hacı Alan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ali Amil birinci, Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ebubekir Yararlı ikinci, 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Davut Burkay ise üçüncü oldu.

 

Burada katılımcılara hitap eden Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, böyle bir yarışmaya şahitlik etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

Engin, "Bugün burada güzel kardeşlerimiz Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyarak, Kur'an'ı bir kez daha sevdirmenin ve bizleri okumaya teşvik etmenin gayreti içinde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu güzel yoldan hiç ayrılmasınlar ve hep ailelerine, çevrelerine, toplumlarına bu güzelliklerle örnek olsunlar. Toplumları, içinde bulundukları bu zilletten çıkaracak olan Kur'an-ı Kerim'i genç nesillere sevdirmenin yolu bu olacaktır. Genç kardeşlerimi yalnız bırakmayan, onların yetişmesinde emeği geçen ailelerine, kardeşlerine, öğretmenlerine, okul yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

 

Dereceye giren öğrencilere Engin ve bazı katılımcılar tarafından altın, plaket, katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

 

Etkinliğe; Bingöl İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arslan, Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yıldız, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum