Advert
as

Aktaş,”Hedefimiz Türkiye Ortalamasının Üstüne Çıkmaktır”

Aktaş,”Hedefimiz Türkiye Ortalamasının Üstüne Çıkmaktır”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, Teog Sınav sonuçları ile 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılının birinci dönemini değerlendirdi.

 

 

 

25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Ataş, yapılan değerlendirme sonucunda ilçe geneli başarı oranı 71 soru olduğunu bildirdi. Geçen yıl Başarı oranı 67 soru olduğunu hatırlatan Aktaş, bu yıl 4 puanlık bir artışın söz konusu olduğunu vurguladı.

Başarılardan dolayı emeği geçenleri kutlayan Aktaş:” Teog sınavı Kasım ayının son haftasında gerçekleşti. 120 sorudan 80 soru yapan ilk beş okulumuz sırasıyla şöyledir; Atatürk Ortaokulu, Veli Tuğa Ortaokulu, Hazarşah Yeni Yerleşim, Solhan İmam Hatip Ortaokulu ve Yenibaşak İmam Hatip Ortaokulu takip etti. Teog’a 13 okulumuz girdi, bunlardan 9 tanesi il ortalamasını geçmiştir. 590 öğrenci sınava girdi 3’te 2’si çok iyi okullara girmesini bekliyoruz. Başarı oranı geçen yıl 67 soruydu bu yıl ise 71 yani 9 soru artmış. Bundan dolayı emeği geçenleri kutluyorum. Sene sonu hedefimiz öğrencilerimizi Türkiye ortalamasının üstüne çıkarmaktır. Hedefimiz 45 öğrenciyi Fen Lisesi, Sağlık Lisesi, Anadolu Lisesi’ne 3’te 2’sini göndermektir. Başarı bütün okullardaki idareci, öğretmen ekip çalışmasıyla geldi. Ayrıca sene başı itibariyle bakanımızın emriyle ilk ve ortaöğretim ile ygs çalışmalarını kapsayan destekleme ve yetiştirme kursları başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bu kurslarımız 2.Teog sınavına ve diğer sınavlara kadar devam edecektir.2.Teog sınavında ciddi bir artış bekliyoruz açıkçası öğrenci, veli ve idareci hep birlikte odaklandık. Ev ortamında veliler çocukların çalışması için sakin bir ortam, tv izlememelerini tavsiye ediyorum, velilerin çocuklarla beraber çalışmaları çocukların üzerine titremeleri gerekir.”dedi.

 

 

2015-2016 Eğitim - Öğretim yılının birinci dönemini değerlendiren Aktaş,”İlçemizde okulöncesi, ilk, orta ve lisede toplam 8200’e yakın öğrenci, 50 okulumuzda eğitim-öğretim 1.dönem boyunca başarılı bir şekilde bitirdi. Özellikle ağır kış şartlarında taşımalı sistem kapsamında kazasız belasız tamamladık. Bazı öğrencilerimizin karne notları düşük olabilir. Velilerimizin bu çocuklara yaklaşımı sıcak ve olumlu olmasını istiyoruz. 2.dönemde öğrencilerimiz bu notlarını düzeltirler. Başarılı bir eğitim ve öğretim dönemi geçtiğini sanıyorum. Bu eğitim ve öğretim döneminde tüm öğretmen ve idarecilerimizi kutluyorum. Son 2-3 yıl içerisinde ilçemizdeki okulların durumu yüzde 90 tamamlandı diyebiliriz. Bundan sonra eğitim ve öğretim başarısının yükseltilmesi için veliler de dahil olmak üzere bütün eğitim paydaşları üzerlerine düşen sorumlulukları kararlılıkla devam etmelidirler. Öğrencilerin tatilde iyi dinlenmeleri ve zaman zaman kitap okumalarını tavsiye ederim. Bu eğitim ve öğretim faaliyetlerinin verimli ve başarılı bir şekilde yürütülmesinde desteğini gördüğümüz başta İlçe Kaymakamımız Sayın Fatih Okumuş ve Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Yıldız’a ayrıca tüm kamu ve kuruluşları adına teşekkürlerimi sunarım.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum