Advert
as

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Solhan’a Teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Solhan’a Teşekkür

Partisinin 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Bingöl’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandumunda Yüzde 87,5 ile birinci olan Solhan’a teşekkür etti.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Elazığ kongresinin ardından Bingöl'e gelerek Düzağaç Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Olağan Kongreye katılarak, partililere hitap etti. Konuşmasına tüm Bingöllüleri selamlayarak başlayan Erdoğan, 2,5 senelik hasretin ardından Bingöllüleri görmeye geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salona girdiği sırada Yeşilova İmam Hatip Öğrencisi olan ve ortaokullar arası güzel ezan okuma yarışmasında il birincisi Abdulkerim Yıldız’ın okuduğu 15 Temmuz temalı “O gece” adlı şiir, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından övgü ile bahsedildi. Erdoğan, Abdulkerim Yıldız ile yakından ilgilenerek hafız olması için Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’a gerekli talimatı verdi.

Solhan’a 16 Nisan Teşekkürü

 16 Nisan 2017 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi referandumunda yüzde 87,5 oranında evet diyen Solhan ilçesine teşekkür eden Erdoğan, “Darbe Anayasası’na karşı en yüksek hayır oyu veren cesur Bingöl, 16 Nisan’da bir kez daha kendine yakışanı yapmıştır. Yüzde 87,5 ile birinci olan Solhan’a ve yüzde 86 ile ikinci olan Genç ilçelerine teşekkür ediyorum. Ülkemizde siyasete dışarıdan karışan, zemin hazırlayanlar Cumhurbaşkanlığı Hükümetiyle tarihe karışacaktır. Hiçbir güç Türkiye'yi bölemez. Bu milleti parçalayamaz.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında; 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe teşebbüsü sırasında Bingöllülerin gösterdiği direniş dolayısıyla takdirlerini aktararak, o meşum gece boyunca Bingöl halkının ellerinde bayrakları, dillerinde dualarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, “Darbeye hayır, direnişe devam diyerek hain FETÖ’cülere meydanı dar eden her bir Bingöllüye teşekkür ediyorum” dedi.

“Milletimiz 15 Temmuz’da Bağımsızlığından Zerre Taviz Vermedi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında, “Bugün bu salonu dolduran bütün kardeşlerimin gerek 15 Temmuz gecesi, gerekse 29 gün boyunca PTT Kavşağı’nda demokrasi nöbeti tuttuğunu çok iyi biliyorum. Şundan emin olun; Bingöl bu asil, bu cesur tavrını devam ettirdikçe hiçbir güç Türkiye’yi bölemez, bu milleti parçalayamaz. Bingöllü kardeşlerim iradelerine, ülkelerine, devletlerine bu şeklide sahip çıktıkça, hiçbir fitne tohumu bu topraklarda yeşeremez. Bingöl halkı böyle gür bir seda ile demokrasi dedikçe, hak, adalet dedikçe, kardeşlik dedikçe, Allah’ın izniyle kimse bu ülkeye diz çöktüremez. Siz bizim yanımızda böyle kararlı, böyle dik durursanız terör örgütlerinin topu birden gelse bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Nitekim işte görüyorsunuz, başarılı olamıyorlar, olamayacaklar. Onca çabalarına, onlara her türlü imkâna boğan arkalarındaki güçlere rağmen vatan toprağının tek bir taşanı dahi bizden koparmıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ’cü hainlerin, ne de katiller sürüsünü milletin üzerine salanların ellerindeki onca güce rağmen hiçbir mesafe alamadıklarına dikkat çekerek “O gece tarihin en büyük ihanetini sergileyen FETÖ’cü alçaklar tanklarına, toplarına, ölüm kusan silahlarına rağmen bu milleti ürkütemediler, sindiremediler, korkutamadılar” ifadelerini kullandı.

Milletin bir asır önce Çanakkale’de olduğu gibi Türkü, Kürdü, Zazası, Lazı, Çerkezi, Arabı, Boşnağı, Romanı; 81 milyon tek yumruk olarak FETÖ’nün işgal ordusunu hezimete uğrattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin ölüm kusan silahlara, tanklara ve uçaklara rağmen bağımsızlığından zerre kadar taviz vermediğini ifade etti.

"Tüm Mazlum ve Mağdurlara Sahip Çıkıyoruz"

 “Bingöl’den aldığımız ilhamla, sizlerden aldığımız güçle, zalimler karşısında dik duruyor, Filistin’den Arakan’a, Yemen’den Afganistan’a kadar tüm mazlum ve mağdurlara sahip çıkıyoruz” sözleriyle konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs’e de sahip çıktıklarını ve mukaddes beldeleri korumak, barış ve istikrarı temin etmek için tüm imkânları seferber ettiklerini belirtti.

Bugün herkesin uluslararası ilişkilerde, ekonomide, ticarette ve diplomaside yükselen bir Türkiye gerçeğini kabul ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bugün Anadolu’da güçlü demokrasisiyle bölgesine ilham olan, din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm mazlumlara kucak alan güçlü bir ülke var. Bugün artık bölgesel ve küresel senaryolara figüranlık yapmak yerine oyun kuran, tuzak bozan bir Türkiye gerçeği var” dedi.

Gelinen nokta itibarıyla Türkiye’nin olurunun alınmadığı, Türkiye’nin rızasının gözetilmediği hiçbir girişimin başarı şansı olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin hassasiyetleri hesaba katılmadan atılacak tüm adımların er ya da geç akim kalmaya mahkûm olduğunu kaydetti. Türkiye’nin millî güvenliğini ilgilendiren tüm konularda hem masada, hem sahada olmaya devam edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenlik birimlerimizle bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da birliğimize, dirliğimize, istikbal ve istiklalimize kasteden tüm şer şebekelerinin heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz. Özellikle vatandaşlarımızın kanını döken tüm teröristlerden, FETÖ’cü ve bölücü alçaklardan döktükleri kanın muhakkak hesabını soracağız. Toprağa düşen her bir şehidimizin, yaralanan her bir gazimizin, geride kalan gözü yaşlı bütün masum eşlerin, annelerin, yavruların acısını bu katil sürülerinin asla yanına kâr bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

 “Biz Bu Millete Aşığız”

Konuşmasında Bingöl’e yapılan yatırımları sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çapakçur Deresi üzerindeki köprünün Bingöllülerin ihtiyaçlarını karşılamadığını hatırlatarak, yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırımla 16 ayaklı, 547 metre uzunluğunda, 28 metre genişliğinde son derece modern bir köprüyü 7 ay gibi rekor bir sürede tamamlayarak Bingöllülerin hizmetine sunduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ya biz aynısını depremde de yapmadık mı? Depremde daha 24 saatte ben buradaydım, hemen deprem oldu atladık geldik; niye? Çünkü depremden dolayı mağdur, mazlum duruma düşmüş olan Bingöllü kardeşlerimi yalnız bırakamazdım. Ve arkadaşlarımızla beraber geldik, hemen buraları dolaştık ve süratle bütün işte o malum konutları yapmaya başladık. Hani bizden öncekilerin böyle bir derdi var mıydı? İşte o Düzce depremleri, Kocaeli, hiç. O zaman işbaşında olanların böyle bir derdi var mıydı? Yok. Ama biz dertliyiz dertli, bizim derdimiz var, biz bu millete aşığız âşık.”

Bingöl’ün bir şehir meydanına ve Selçuklu mimarisiyle şehrin sembolü olacak yeni Hükümet Konağına da kavuşacağının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan eski hükümet konağının altı otopark, üstü kent meydanı olacak şekilde düzenleneceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında: “Sağlık alanında il merkezi ve ilçelerdeki hastanelerimizi yeniledik. Bingöl Merkez Devlet Hastanemize 200 yataklı bir blok daha ilave ederek kapasitesini daha da artırdık. Ayrıca, Solhan, Karlıova, Genç ve Kiğı ilçelerimize devlet hastaneleri yaptık. 2003 yılındaki depremden sonra şehrimizi yeniden adeta inşa ettik. Son 15 senede 5544 adet konut inşa edip sahiplerine teslim ettik. 2002 yılında Bingöl’de sadece 5 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz tam 221 kilometre bölünmüş yol yaparak Bingöl’ün toplam bölünmüş yol uzunluğunu 226 kilometreye çıkarttık. Şu anda Bingöl’de yatırım maliyeti 1,6 milyar lira olan 6 adet yol projemiz devam ediyor. Ulaşım projelerimiz tamamlandığında Bingöl doğu-batı, kuzey-güney yönünde adeta bir kavşak noktası olacak. Bingöl-Solhan yol ayrımı, Yenibaşak yolu ile Bingöl- Kartal-Sancak yoluna bu yıl başlıyoruz” dedi.

 “İnançların Üzerindeki Baskı ve Ötekileştirmeye Son Verdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir taraftan terör örgütleri ve vesayet odaklarıyla mücadele ederken, diğer taraftan vatandaşlara hizmet ederek kardeşliği, birlik ve beraberliği perçinlediklerini, ekonomide ileri giderken demokrasiyi, kültürel hak ve özgürlükleri ihmal etmediklerini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Klavyelerin dillerini çok iyi okuduk, tabelaların, inançların üzerindeki baskı ve ötekileştirmeye biz son verdik. Üniversite kapılarında gözyaşlı bekleyen kız çocuklarımızın sorunlarını sizlerin desteğiyle biz çözüme kavuşturduk. O başörtülü kızlarımız üniversite kapılarında ne çile çektiler biliyorsunuz değil mi? Demokraside, adalette, hak, özgürlükte AK Parti iktidarının getirdiklerini kimse getiremedi.”

Batı dünyasının ırkçılık ve faşizme yuvarlandığı bir dönemde, Türkiye’nin, hukuk, adalet, toplumsal barış ve özgürlükler noktasında birçok ülkeye örnek olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bize her fırsatta kibirli bir şekilde demokrasi dersi verenlerin, göçmenlere, yabancılara, dili, inancı, rengi farklı olanlara nasıl davrandıklarını, onları nasıl aşağıladıklarını hep beraber görüyoruz ve bunları çok iyi tanıyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda 2019 seçimlerinin önemine vurgu yaparak, “İl kongrelerimizde 2019 seferinin hazırlıklarına işte şimdiden başladık. 2019’a kadar da durmadan, dinlenmeden, gecemizi gündüzümüze katarak tüm kadrolarımızla yoğun bir şekilde çalışmayı sürdüreceğiz. Bunun için Rabia’mıza çok sıkı sarılacağız. Hazır mısınız? Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, AK Parti Bingöl İl Kongremizin yeni bir dirilişe, yeni bir şahlanışa vesile olmasını Allah’tan diliyor, yeni görev alacak kardeşlerimi şimdiden tebrik ediyorum. Bayrağı devredecek arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

O Gece

 

15 Temmuz  gecesi,

Ya Allah Bismillah dedik.

Tekbir getirdik,

La ilahe illallah dedik.

Şehitler ölmez Türkiye bölünmez dedik.

Onların silahı vardı, bizim bedenden zırhımız,

Onların tüfeği  vardı, bizim Çanakkale ruhumuz,

Onların uçağı vardı, bizim de birlik ve beraberliğimiz,

Onların tankı vardı, bizim ise Cumhurbaşkanımız.

 

 

Abdulkerim Yıldız

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum