Advert
as

Yeni Nesil Isıtma Sistemi, Patent Aldı ​

Yeni Nesil Isıtma Sistemi, Patent Aldı  ​

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. İskender Demirkol, yaptığı “Yeni Nesil Isıtma Sistemi” çalışmasıyla patent aldı.

 

 

Yeni Nesil Isıtma Sistemi ile ilgili patent aldıklarını söyleyen Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. İskender Demirkol, geliştirilen yeni nesil ısıtma sistemi ile mevcut durumdan yüzde 25 ile yüzde 30 arasında daha az yakıtın tüketileceğini söyledi. 

 

Demirkol yaptığı çalışmayla ilgili olarak, "Enerjide dışa bağımlı olan ülkemiz için enerji tasarrufu sağlamak ve cari açığı azaltmak amacıyla yeni nesil ısıtma sistemi geliştirdik. Geliştirilen yeni nesil ısıtma sistemi, mevcut olan sistemlere göre, yüzde 25-30 civarında daha az yakıt tüketilecektir. Ayrıca bu sistemde kazan yerine çapı küçük çelik borular kullanıldığından patlama riski ortadan kaldırılmış ve son derece güvenilir hale getirilmiştir. Isıtma sistemlerinin kazancı ekseriyetle bacadan atılan ısının minimuma indirgenmesi ile elde edilmektedir.” dedi.

 

 

Demirkol, tasarlanmış olan yeni sistemde ısıtma yüzeyinin artırılması ile elde edilmesi gereken sıvının sıcaklığına kısa sürede ulaşıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Sıvı küçük çaplı paslanmaz çelik borulardan geçirildiğinden ısıya temas alanı artırılmıştır. Bu özelliğinden dolayı sıvının ısınması kısa sürede oluşmakta ve bacadan atılan ısı da aynı oranda azaltılmaktadır. Yakıt tasarrufunun yanı sıra bu sistem, aynı zamanda çevreyi daha az kirleten çevre dostu bir sistem özelliğini de taşımaktadır. Ayrıca bacadan atılmayan geri kalan ısının bir kısmı da ocağa döşenen ısı tutucu tuğlalar tarafından tutularak sistemin iç enerjisini oluşturmaktadır. Bu oluşan iç enerji de sistemin verimini artırıcı yönde desteklemektedir.” (İLKHA)  

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum