Advert
as

İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

'2018 Ocak Ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı' Vali Ali Mantı Başkanlığında yapıldı.

 

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Ali Mantı’nın yanı sıra Belediye Başkan V. Halim Sügü, Vali Yardımcısı Cevat Gün, İş ve Meslek Dairesi Başkanı Sinan Temür ve kurum müdürleri katıldı.

 

Toplantıda İş ve Meslek Dairesi Başkanı Sinan Temür özet bilgi olarak şu bilgileri paylaştı:”Bir Senden Bir Benden Teşvikimizle daha kısıtlı imkânlarla faaliyetlerini sürdürmeye çalışan 1-3 çalışanı olan, imalat sektöründe faaliyet gösteren ve bu alanda ustalık belgesi bulunan işverenlerimize 2018 yılında destek verilecektir.

 

2018’de söz konusu işverenlerimizin, mevcut sigortalı sayısının üzerine ilave olarak istihdam edecekleri 18-25 yaş grubunda olan her bir sigortalının ücretini, sosyal sigorta primlerini ve vergilerini bir ay işverenlerimiz ödeyecek olup, takip eden ay bu tutarı biz karşılayacağız.

 

2018 yılında Bilişim ve İmalat sektörlerindeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarının süresini 6 aya çıkarıldı.

 

İşbaşı eğitim programlarımıza katılan vatandaşlarımıza günlük 54 TL’ye kadar verdiğimiz cep harçlığını 2018 yılında 61,65 TL’ye çıkardık.

 

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan 18- 29 yaş arası gençlerimiz için işbaşı eğitim programlarımızın süresini 9 aya kadar uzatacak ve programa katılan gençlerimize günlük 75 TL cep harçlığı vereceğiz.

 

Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek İşbaşı Eğitim Programlarına ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlarımızın bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş çocukları için aylık 400 TL’lik bakım desteği, program/kurs süresi boyunca İŞKUR tarafından karşılanmaya başlanacaktır.

 

TOBB ile imzaladığımız, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında iki yıl boyunca mesleki eğitim kurslarımızda teorik ve pratik eğitimi bir arada uygulayacağız.

 

İşverenlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü yine işverenlerimizin talepleri doğrultusunda oluşturulacak eğitim programı ile yetiştirilecektir. Bu kapsamda 8 aya kadar (160 fiili günü geçmeyecek şekilde) düzenlenecek mesleki eğitim kurslarımıza katılan vatandaşlarımıza günlük 61.65 TL cep harçlığı ödenecektir.

 

 

Kendi işinin patronun olmak isteyen engellilerimizi ve eski hükümlülerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Girişimcilik eğitimlerimiz sonrasında engelli vatandaşlarımıza 2018 yılında kendi işini kurma hibesi kapsamında 50 bin TL destek sağlayacağız.”ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum