Advert
as

Yolcu Otobüsü Dereye Uçtu: 7 Ölü 28 Yaralı

Yolcu Otobüsü Dereye Uçtu: 7 Ölü 28 Yaralı

Solhan-Muş Karayolu'nda yolcu otobüsünün dereye uçması sonucu 7 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı.

 

Solhan -Muş Karayolunda yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Cuma günü kaza yapan Muş firmasına ait yolcu otobüsünde 6 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi ise yaralandı.

 

Muş Devlet Hastanesine kaldırılan ve durumu ağır olan Muş'un Bulanık nüfusuna kayıtlı Hamit Kaya’da tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Böylece kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükselmiş oldu.

 

Kaza, Solhan-Muş Karayolu General Çeşmesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hatay'dan gelip Muş istikametine gitmekte olan A.Ö. yönetimindeki 34 DF 3668 plakalı yolcu otobüsü, ağır kış koşulları nedeniyle yoldan çıkarak, metrelerce yuvarlanarak dereye uçtu. Kazada otobüste bulunan Osman Aslan (Osmaniye), Tur-gut Deniz (Şanlıurfa), Yaşar İpek (Muş-Bulanık), İbrahim Eren (Muş-Malazgirt), Memik Gökşin (Gaziantep), Hamit Kaya(Muş-Bulanık) ve Hamza Karabalık (Muş-Bulanık) hayatını kaybetti, 28 kişi de yaralandı.

 

Kazada yaralananlar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Muş, Solhan ve Bingöl'deki hastanelere kaldırıldı. Kazada hayatını kaybedenlerin ise yoğun kar yağışı altında halat yardımıyla dere yatağından çıkarılarak ambulanslara alındığı görüldü.

 

Olay yerine giden İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı, İzzettin Bozkuş ve Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner kaza hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Solhan Devlet Hastanesinde kazada yaralananları ziyaret eden Kaymakam Okumuş ve beraberindekiler, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

Kaza üzerine Muş Devlet Hastanesine gelen Muş Valisi Aziz Yıldırım, yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

 

 

Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyen Yıldırım, " Bugün Sabah saat 08.00 dolaylarında Hatay'dan gelmekte olan ilimize ait bir firmaya ait otobüs, Bingöl-Solhan ilçesini geçtikten sonra kaza yapmış. İnşallah bundan sonra böyle kazalarla karşılaşmayız. Sayın Başbakanımızın her zaman söylediği bir söz var 'yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur'. Onun için mutlaka bütün seyahat edenler, direksiyon başına geçenler, karayoluna çıkanlar mutlaka kurallara uymak durumundalar. Buradaki kaza en ince ayrıntısına kadar incelenecek. Burada yaralılarımızı ziyaret ettik. İnşallah bu son olsun diyorum" diye konuştu.

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum