Advert
as

“Hayat Boyu Öğrenme” Toplantısı Yapıldı

“Hayat Boyu Öğrenme” Toplantısı Yapıldı

Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon toplantısı yapıldı.

 

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu; ilçedeki Resmi, Özel ve Sivil toplum kuruluşları ile Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Yaygın Eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, Planlaması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi ve merkezler arasında işbirliği ve koordinasyon sağlanmak amacıyla toplantı yaptı.

 

Kaymakam Ersin Ateş Ortaokul toplantı salonunda Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında yapılan toplantıya; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç ve komisyon üyeleri katıldı.

 

Programda sunum yapan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç, toplantının Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. Maddesi gereği her yıl Ağustos ve Ocak aylarında yılda 2 defa yapıldığını belirterek, 2017 yılında yapılmış ve 2018 yılında yapılacak kurslarla ilgili bilgi verdi.

 

Tunç:”2017-18 öğretim yılında ilçede toplam 132 kurs açılmış ve bu kurslara toplam 2560 kursiyer başvurmuş. Bu kurslarda 1030 erkek ve 1530 bayan kursiyer eğitim almış olup 683 erkek kursiyer ve 627 bayan kursiyer olmak üzere toplamda 1265 kursiyer sertifika almıştır.“dedi.

 

Tunç, toplam kursların genel kurslar, mesleki ve teknik kurslar ve okuma-yazma kursları olmak üzere 3 istatistik tablosu halinde ilçede yaygın eğitim kurumlarına ait faaliyetlerinin dağılımını gösterdi.

 

Yeterli sayıda taleplerin olması durumunda 2018-2019 Yılında açılması planlanan bazı kurslar:

 

Atletizm

Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü)

Ebru

E-KPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı-Orta Öğretim)

Geleneksel El Nakışları

Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi

İlk Yardım

Kadın Giysileri Dikimi (Düz Dar Etek- Kadın Pant-Bluz- Elbise- Fantezi Elbise)

Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi

Makine Nakışları

Masa Tenisi

Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi

Okuma-Yazma I. Kademe

Okuma-Yazma I. Kademe STS

Okuma-Yazma II. Kademe

Okuma-Yazma II. Kademe STS

Süt Hijyeni Eğitimi

Takı Tasarımcısı

Trikotaj

Türk Halk Oyunları Bingöl Yöresi

Türk İşaret Dili

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

Voleybol

Yöresel Kilim Dokuma

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum