Advert
as

Yabani Hayvanlar için Doğaya Yem Bırakıldı

Yabani Hayvanlar için Doğaya Yem Bırakıldı

Bingöl'ün de ​aralarında bulunduğu 8 ilde, kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için doğaya 56 bin kilogram yem bırakıldığı belirtildi.

 

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için şehrin farklı yerlerine yem bıraktığı belirtildi.

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürü Aslan Maç, her yıl olduğu gibi bu yıl da yabani hayvanlar için doğaya 56 bin kilogram yem bıraktıklarını söyledi.

 

2017 yılında doğaya yaban hayvanları için yaklaşık 7 ton yem bıraktıklarını ifade eden Maç, "Bu yıl da hayvanlar için doğaya yem bırakma çalışmalarına başlanıldı. 2018 yılında doğaya geçtiğimiz yıldan daha fazla yem bırakmayı hedefliyoruz." dedi. 

 

 

Maç, "Erzurum 13'üncü Bölge Müdürlüğüne bağlı Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce olumsuz hava şartlarından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan hayvanların yoğun yaşadığı kırsal alanlarda yemleme çalışması yapıldı. 2017-2018 kış sezonunda Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan 8 ilimiz Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır için 56 bin kilogram yemleme programı yapılmış olup Bingöl ilimizde doğaya 7 bin kilogram yem (besi yemi, sakatat, ot ve pazar artığı) bırakılacaktır." şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum