Advert
as

Bingöl’de Dilenci Operasyonu

Bingöl’de Dilenci Operasyonu

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 13 dilenci yakalandı.

 

Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü mobil ekiplerce dilencilere yönelik operasyon düzenlendi.

 

Operasyonda yakalanan 7'si kadın 13 dilenci Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldü. Dilencilerin üzerinde yapılan aramada topladıkları paralar bulundu.

 

Zabıta Müdürlüğü, Bingöl ve çevre illerin nüfusuna kayıtlı dilencilere Kabahatler Kanunu kapsamında yasal işlem uygularken,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri de dilencilerin sosyo-ekonomik durumunu incelemeye aldı.

 

Tutanak tutularak serbest bırakılan dilencilerin engelli bakım ücreti, evde bakım ücreti, sosyal ekonomik yardım gibi destekler alıp almadıkları kontrol edilecek.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde sosyolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal çalışmacı gibi uzmanların yer aldığı mobil ekip tarafından yapılacak araştırma neticesinde dilencilere yasal işlem uygulanacak.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum