Advert
as

Halk Eğitim’den Hüsn-i Hat Kursu

Halk Eğitim’den Hüsn-i Hat Kursu

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Solhan´da ilk defa Hüsn-i Hat kursu açmayı planlıyor.

 

Solhan´da ilk defa Hüsn-i Hat kursunu açmayı planlayan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kontenjanın sınırlı olduğunu belirtti.

 

Konu ile ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,”Hüsn-i hat, estetik ve geometrik kurallara bağlı kalarak güzel yazı yazma sanatıdır. Ancak genellikle İslâm dinine has kutsal metinlerin yazımı için kullanılan bir tabirdir. Dinsel metinleri güzel yazma ve bunu öğretme yetkinliğine sahip sanatçıya hattat, bu sanata da hattatlık (Hüsn-i Hat) denilmiştir. Bu güzel sanatı yaşatmak adına kurumumuz bünyesinde açmayı düşünüyoruz.”ifadelere yer verildi.

 

 

Kursa katılmak isteyenlerin Halk Eğitim Merkezine başvuru yapması gerekiyor. Şubat ayının 2. haftasında başlayacak kursla ilgili açıklamanın devamında, “Kursa 15 yaş ve üzeri kişiler kayıt yaptırabilir. Kursun süresi 264 saattir. Kurs Solhan Sağlık Hizmetleri MYO´da açılacaktır. Başvuru sayısı yeterli olmayan kurslar açılamayacaktır. En az 12 kişi olmalıdır. Kursumuzda haftada 3 gün ders yapılacaktır. Kurs süresince derslere devam zorunluluğu vardır.  Kurs günleri ve saatleri başvuracak olan kursiyerlere SMS ile bildirilecektir. Kayıtlarımız kontenjanla sınırlıdır.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum