Advert
as

Halkımızdan Dilek ve Öneriler

Halkımızdan Dilek ve Öneriler

Solhan Haber Gazetesi olarak ilçemizde öne çıkan konularda halkımızın dilek ve önerilerine yer vereceğiz.

 

Halkımızın ilçe merkez ve köylerindeki yaşantılarını etkileyen sorunları, soruları ve hizmetleri kendi ifadeleri ile sütunlarımıza taşıyoruz. 

 

Bu kapsamda halkımızın farklı kesimleriyle yaptığımız görüşmelerin sorunlarımızın tespiti ve çözülmesi, daha kaliteli hizmetlerin sunulması adına ilçemizin yararına olacağı kanısındayız. Solhan’ın gündemindeki farklı görüş ve düşünceler bu köşemizde yer bulacaktır.

 

İlçemizin üretim alanındaki yetersizliğiyle ilgili görüşlerini açıklayan İrfan Karabeyeser (Esnaf), “Yetkililerden tekstil üretim alanıyla ilgili girişimcilere yardımcı olmalarını istiyorum. Uygun bir mekan tahsis edilirse en aza elli kişiyi istihdam edebilirim. Böylece kendi çapımda Solhan ekonomisine katkıda bulunabilirim. Yetkililerden bu konuda destek bekliyorum. “ dedi.

 

 

 

 

Suriyeli muhacir Samır Elhayyavi (İktisatçı-Öğretmen), “Farklı diller biliyorum ve üniversite mezunuyum. Solhan halkına faydalı olmak istiyorum çünkü Solhan’ı ve Solhanlıları çok seviyorum. Bizlere çok yardımcı oldular. Yıllardır buradayım huzur içinde yaşıyorum. Özellikle İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş’a, Solhan İHH ve Solhan Çağrı Derneğine teşekkür ediyorum.  Mahallemden ve komşularımdan da çok memnunum. Tüm yetkililer bize destek oldular.  Çocuklarım burada okula başladılar. Türkçeyi burada öğrendiler. İnşallah savaş biter ve çok özlediğim aileme kavuşurum.” dedi.

 

 

 

 

Solhanlı iş adamlarından Vahdettin Erce, “Çarşımızın en işlek caddelerinden Erbakan caddesinde bulunan iş yerimin önündeki elektrik trafosu, tehlike saçmakta.  Kaldırımda bulunması nedeniyle yaya geçişlerini kapatmaktadır. Trafonun kapısı kırık, açık olduğunu ve zaman zaman trafodan dumanların yükseldiğini görmekteyim. Çocuklar kapısı açık olan ve tehlike saçan trafoyla oyun oynadıklarına şahit oldum. Bu durum beni ziyadesiyle tedirgin ediyor. Yetkililerin mevcut olumsuz duruma kesin bir çözüm bulmalarını istiyorum. Olumsuz bir durum ortaya çıkmadan gerekli tedbirlerin alınması en büyük temennim.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum