Advert
as

Solhan’da Öğrencilere Süt Dağıtıldı

Solhan’da Öğrencilere Süt Dağıtıldı

Bingöl ve Solhan’da, "Okul Sütü Programı" kapsamında öğrencilere süt dağıtılmaya başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan Okul Sütü Programı çerçevesinde, hafta içi 3 gün öğrencilere süt dağıtılacak.

Solhan’da okul öncesi 637 öğrenci ile ilkokul’da okuyan 2 bin 394 öğrenci olmak üzere toplam 3 bin 031 öğrenciye hafta içi 3 gün süt dağıtıldı.

Bingöl’de ise İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin’in katılımıyla Merkez Öğretmen Serkan Akyaz  İlkokulunda süt dağıtımı yapıldı.

Engin, burada yaptığı açıklamada, Okul Sütü Programının çocukların sağlıklı eğitim alabilmeleri, sağlıklı beslenmesi için çok güzel bir kampanya olduğunu söyledi.

Bunun süt içme alışkanlığının geliştirilmesi ve yerleştirilmesi açısından son derece önemli bir uygulama olduğunu belirten Engin, "Bu sene ki hedefimiz çok büyük. Sene sonuna kadar haftanın 3 günü 22 bin öğrenciye süt dağıtacağız." dedi.

 

Engin, "Geçen sene de velilerimizin büyük kabulüyle süt dağıtımını gerçekleştirdik. Hemen hemen bütün ilçelerimizde dağıtıldı. Bu uygulamadan öğrencilerimiz de velilerimiz de son derece memnun. Çocuklar alışkanlıklarını bu yaşlarda kazanır. İnşallah bu uygulama ile çocuklarımız süt içme alışkanlığını kazanır ve devam ettirirler" diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum