Advert
as

“Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın”

“Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü okuma yazma kursları açacak.

 

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında okuma yazma kursları açacak.

Solhan Kaymakamlığı, “Solhan’da okuma yazma bilmeyen kalmasın, okumanın yaşı yoktur sende oku ve öğren” sloganı ile başlatacağı okuma yazma kursları toplantısı Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında; ilçe müftüsü, ilçe milli eğitim müdürü, hayat boyu öğrenmeden sorumlu şube müdürü, mahalle ve köy muhtarları, mahalli basın, okul-kurum müdürleri ve müdür yetkili öğretmenlerin katılımı ile Cuma günü (bugün) saat 10:00'da İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılacağı belirtildi.

Konu hakkında Solhan Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,”Okur-yazarlık Seferberliği kapsamında kurumumuz tarafından açılacak olan Okuma-Yazma kurslarına ait başvurular Müdürlüğümüze ya da kendilerine en yakın ilköğretim okuluna yapılacaktır. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın I. Kademe Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi sağlanacaktır. Akabinde ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini için II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirileceklerdir. Kurs başvuruları 19 Şubat 2018´e kadar yapılabilecektir.”denildi.

Kurslar 5 Mart'ta başlıyor

 

Kurslar, 5 Mart'ta başlatılacak ve en geç 11 Mayıs'ta tamamlanacak. Seferberlik kapsamında açılacak okuma yazma kurslarında görev alan öğretmenlerin ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre ödenecektir. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum