Advert
as

Belediyeden Geri Dönüşüm Hamlesi

Belediyeden Geri Dönüşüm Hamlesi

Bingöl Belediyesi, kent merkezindeki kamu kurumları ve okullara geri dönüşüm kutuları dağıtıyor.

 

 

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, Bin 500 geri dönüşüm kutusunun dağıtımına başlandığını belirtti.

 

Geri dönüşüm kutularının kamu kurumları, üniversite ve okullarda kullanılacağını belirten Barakazi, “Plastik, kağıt ve cam atıkları için geri dönüşüm kutuları dağıtıyoruz. Projeyle çevremizi temiz tutmak, geri dönüşüme katkıda bulunmak ve öğrencilere çevre şuuru aşılamayı hedefliyoruz. Hafta içerisinde başlatılan çalışma kapsamında yüzlerce geri dönüşüm kutusunun dağıtımı gerçekleştirildi. Kamu kurumları ve okullarımızda dağıtım çalışması devam ediyor” dedi.

 

Geri dönüşüm kutularına atılan atıkların belirli periyotlarda toplatılacağını belirten Barakazi, şunları söyledi: “Geri dönüşümü sağlanabilecek atıkların çöpe gitmesinin önüne geçmek ve doğayı korumak üzere dağıtılan kutular belirli periyotlarda toplatılacak. Hemşehrilerimizden kâğıt, karton, plastik, pet şişe ve cam gibi geri dönüşümü mümkün olan maddeleri diğer atıklardan ayrı olarak geri dönüşüm kutularına atmalarını talep ediyoruz.”

 

 

 ‘Temiz çevre, bilinçli toplum’ sloganıyla temizlik işlerine ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Barakazi, “Kurduğumuz ekiplerle titizlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geri dönüşüm kutuları da bu işin bir parçasıdır. Sadece belediye olarak değil, hep birlikte hem ilimizi temiz tutacağız hem de doğamızı koruyacağız. Bu doğrultuda ilimizde yaşayan her bir ferdin çevresinden sorumlu olduğunu belirtmek isterim. Tüm vatandaşlarımız özellikle temizlik konusunda en az belediye kadar sorumlu olmalı ve hassas davranmalıdır. Ortak yaşam alanlarımızı birlikte korumalıyız” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum