Advert
as

Halkın Talepleri; İmam Hatip, Doğalgaz ve Duvar Yazıları

Halkın Talepleri; İmam Hatip, Doğalgaz ve Duvar Yazıları

Her hafta halkımızdan gelen talep ve önerilerini gazetemizde yer vermeye devam ediyoruz. Bu hafta gazetemizde Nurullah Azak'ın İmam Hatip Ortaokulunun yer sorunun çözümü, Muttalip Görünen'in doğalgaz talebi ile Muhtesim Baki'nin rahatsızlık veren duvar yazılarına çözüm bulunması konularına yer vereceğiz.

 

 

“İlçedeki Kız ve Erkek İmam Hatip Ortaokulunun Yer Sorununa Çözüm Bulunması”

 

İlçedeki eğitim sorunları ve çözüm önerilerine yönelik rapor hazırladıklarını ifade eden Eğitim Bir-Sen Solhan temsilcisi Nurullah Azak, 2017 Eğitim-öğretim yılı ile alakalı olarak, sorun ve çözüm önerilerinin yer aldığı raporu yetkililere ulaştırdıklarını söyledi.

 

Özellikle İmam Hatip ortaokullarıyla ilgili nicelik, liseleriyle ilgili nitelik sorunu olduğunu söyleyen Azak, müstakil kız ve erkek İmam Hatip ortaokulunun Solhan için elzem olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

 

“Solhan Kız İ.H.L. ile Solhan Kız Teknik Anadolu Lisesinin, mevcut Solhan Erkek İ.H.L. Eğitim binasını ortak kullanmaları ve Solhan Erkek İ.H.L pansiyonun da Solhan Kız Teknik Anadolu Lisesinin öğrencilerine tahsis edilmelidir. Bunun gerçekleşmesi durumunda, Solhan Kız Teknik Anadolu Lisesinin eğitim binası ve yurdu da, Solhan Erkek İ.H.L.ne tahsis edilmelidir. Böylece mevcut Solhan Kız İ.H.Lisesinin eğitim binası da, uzun vadede Solhan için bağımsız ve müstakil yeni bir Lise eğitim binası olarak değerlendirilebilir. Solhan Erkek İ.H.L ve Solhan Kız İ.H.L. bünyesindeki Ortaokullar, bağımsız ve müstakil olacak şekilde birleştirilip devredilmelidir. Liselerin bünyesinde ortaokul öğrencilerin oluşu ve iç içe eğitim yapmaları,  lise eğitimine zarar vermektedir. Atatürk İlkokulu ve Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokulu öğrencilerinin en kısa zamanda tam gün eğitimine geçişleri sağlanmalıdır. Bu hususta ileri tarihlerde Solhan’da yapılacak Yeni Hükümet Konağı faaliyete geçtiği zaman eski Hükümet Konağı Halime Pınar Mahallesinde İkamet eden vatandaşların çocuklarına İlkokul hizmeti verecek şekilde dönüşümü sağlanmalıdır.2017 yılında yapımına başlanacak olan Atatürk Ortaokulu inşaatı bitip hizmete girdiği zaman, eski eğitim binaların bulunduğu arazisi üzerinde, Yeni Mahallede İkamet eden vatandaşların çocuklarına 24 Derslikli Atatürk İlkokulu Eğitim Binası olarak hizmet verecek şekilde ivedi olarak yatırım programına alınmalıdır. Solhan’da Açık Öğretim Lisesi başarısız öğrenci deposu olmaktan çıkarılıp daha işlevsel hale gelmelidir. Bu hususta Destekleme ve Yetiştirme Kursları mutlaka açılıp öğrencilere katkı sunmalıdır.”

 

 

 “Temiz Bir Çevre ve Sağlıklı Bir Yaşam için Doğalgaz İstiyoruz”

 

İlçemizde doğalgaz hattının geçmesine rağmen bundan faydalanılmamasına değinen Görünen Mühendislik İşletmecisi Muttalip Görünen, yetkililerin bu işe el atmalarını istedi

 

‘’Temiz Bir Çevre ve Sağlıklı Bir Yaşam için Doğalgaz istiyoruz.’’ diyen Görünen, şunları söyledi: “Temiz bir çevre için, insanlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için doğalgaz istiyoruz. Solhan,  kış mevsiminde kömür sobası ve kalorifer dumanları ilçede hayatı olumsuz etkilemektedir.  Bu hem insanlarımızı hem de ekolojik çevreyi olumsuz bir şekilde etkiliyor. Kış akşamlarında saat 16.00-18.00 arası hava kirliliğinden dışarı çıkamıyorsun,  alışveriş yapamıyorsun, çeşitli sosyal aktiviteleri gerçekleştiremiyorsun.  Her şeyin başı sağlık ise lütfen vatandaşların sağlığı konusunda duyarlı olalım. İlçemizde kış ayı çok uzun sürmekle beraber yaklaşık 6-7 ay sürüyor ve bu ilçemizdeki yaşamı çok ciddi bir şekilde olumsuz etkiliyor. Doğalgaz boru hattının ilçemizden geçmesine rağmen bundan faydalanamıyoruz, Halkımız bu konuda çok mağdur. Kısacası sayın yetkililerimizden bu sorunu çözmelerini bekliyoruz.  İlçemize en kısa zamanda doğalgaz getirilmesini istiyoruz.  Ayrıca Solhan Haber’in geçen hafta yapmış olduğu “Halkımızdan Dilek ve Öneriler” başlıklı haberi çok olumlu buldum. En azından halkın ne dilek ve önerisi varsa rahatça kamuoyu ile paylaşıp yetkililerden de çözüm bulmaları konusunda daha sağlıklı adımlar atılmış olur.”dedi.

 

 

“Sokak Duvarlarına Yazılan Yazılar Çevreye Rahatsızlık Veriyor”

 

İlçede 24 yıllık esnaf olduğunu söyleyen Muhtesim Baki, ilçenin ara sokaklarında bulunan duvarlara sprey boyalarla yazılan ve hoş olmayan bu yazıların çevreye rahatsızlık verdiğini dile getirdi.

 

Baki, “Günümün büyük bir bölümü ev ile dükkân arasından geçtiğinden çevremizdeki bazı olayları göremiyoruz. Huzursuz olduğum bir konu; ilçemizde bulunan duvarlara sprey boyalarla yazılan iğrenç yazılar. Bu durumu görmek beni gerçekten huzursuz ettiği gibi, herkesi huzursuz etiğini düşünüyorum. Gençliğimiz için endişelendiriyor. Bu durumu birkaç kez gündeme getirmek istedim bu güne nasip oldu. Buna nasıl bir çözüm bulabiliriz, duvarlara yazı yazanların tespiti ve cezai işlem uygulanması bu fikirdeki şahısları caydırabilir kanısındayım. Yazı yazılan duvarlar tespit edilerek temizlenmeli yada sprey boya diye tabir edilen ürünlerin satışını kontrol altına alabiliriz. Toplum olarak bu tür olayları görmemezlikten gelemeyiz. Yetkililerin bu konuya değinmesini talep ediyorum. Solhan Haber olarak halkımızın duygularını yansıtan bir köşe oluşturduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum