Advert
as

DSİ Parkı Mesire Alanı Olacak

DSİ Parkı Mesire Alanı Olacak

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, DSİ parkının belediyeye devredilmesinin ardından mesire alanı olarak düzenleneceğini söyledi.

 

DSİ parkının belediyeye devredilmesi ardından açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Şubat ayı meclis toplantısında oy birliğiyle yetki aldığını belirtti.

 

Devir işlemlerinin tamamlanmasına müteakip çalışma sezonuyla birlikte parkta onarım çalışmaları yapılacağını belirten Barakazi, şunları söyledi: “Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, DSİ parkının belediyemize devredilmesi hususunda ilettiğimiz talep olumlu karşılanmıştı. İlerleyen süreçte devir işlemlerinin yapılabilmesi için bazı prosedürler yerine getirildi. Şubat ayı meclis toplantımızın birinci gündem maddesinde yer alan DSİ parkının devredilmesi konusu görüşülerek karara bağlandı. Bu doğrultuda devir işlemlerinin yapılabilmesi için tarafa yetki verildi. Devir işlemlerini tamamlayarak DSİ parkını belediye bünyemize alacağız ve buranın bakım, onarım çalışmalarını yaparak, vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte zaman geçirebileceği bir mekan haline getireceğiz.”

 

“Yeşil alana önem veriyoruz”

 

2014 yılından itibaren kente 8 yeni park kazandırdıklarını belirten Barakazi, 19 parkta da bakım ve onarım çalışmalarının yapıldığını belirtti.

 

 Selahaddin Eyyub-i Mahallesi’nde 3 milyon TL’ye yakın yatırım tutarıyla 52 bin metrekarelik alana sahip ‘kentpark’ yapım çalışmalarının da devam ettiğini belirten Barakazi, şunları söyledi: “Görevi devraldığımız bugüne yeşil alana ayrı bir önem verdik. Var olan parkları onarmak ve yeni parklar inşa etmenin yanı sıra, mezarlık, yamaç ve okul bahçelerini yeşillendirdik. Şehirlerarası karayollarında ve orta refüjlerde çalışmalar yaptık. Bu süreçte park onarımları, yeni park yapımları ve peyzaj çalışmalarına 10 milyona yakın yatırım yaptık.

 

“Belediye tarihinde kente en fazla yeşil alan bizim dönemimizde kazandırıldı”

Bingöl’ün belediyecilik tarihinde en fazla yeşil alanın bu dönemde kente kazandırıldığını kaydeden Barakazi, “Yapımı tamamlanan ve devam eden parklarla birlikte kentimize 94 bin metrekarelik yeşil alanı ilimize kazandırmış olacağız. Bu rakam Bingöl’ün belediyecilik tarihine bir ilk olarak geçti. Yine yeşil alan çalışmaları kapsamında kendi fidanlığımızı kurduk. Artık burada yetiştireceğimiz fidanlarla ilimizi yeşillendireceğiz. Yeşil alana yönelik yaptığımız çalışmalara vatandaşlarımızın da destek vermesini bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın parklara sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum