Advert
as

İlçe Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları Bilinçlendiriyor

İlçe Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları Bilinçlendiriyor

Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğü Dr. Fırat Makta ve ekibi, bayanlara rahim ağzı (serviks) kanseri kapsamında eğitim verdi.

 

İlçe sağlık müdürlüğü tarafından Ocak ayı rahim ağzı (serviks) kanseri farkındalık ayı kapsamında Dr. Fırat Makta, Ebe Nazan Oya ve Hemşire Sema Gümüştepe tarafından Solhan Merkez ile Arakonak Beldesinde vatandaşlara bilgilendirme ve eğitim hizmetleri verildi.

 

 

Doktor Fırat Makta yapmış olduğu açıklamada “Rahim ağzı kanseri; dünyada kadınlarda meme kanseri ve kalın bağırsak kanserinden sonra üçüncü sıklıkta görülürken, ülkemizde onuncu sıradadır. Rahim ağzı kanseri nedeni tamamen aydınlatılmış ve önlenebilen tek kanserdir. Bugün rahim ağzı kanserinin %99.9’una HPV (Human Papilloma Virus) enfeksiyonunun yol açtığı bilinmektedir. Ülkemizde ulusal kanser tarama standartlarına göre; 30-65 yaş grubundaki her kadın 5 yılda bir HPV testi ile taranmakta, pozitif çıkan olgular Pap smear ile tekrar değerlendirilmektedir. Pap smear testi, dökülen rahim ağzı hücrelerin toplanıp incelenmesi esasına dayanan bir testtir. HPV testi ve smear alınması son derece basit ve ağrısız işlemlerdir. Solhan ilçe sağlık müdürlüğü ve KETEM işbirliği 5 Mart 2018 itibariyle sabah 09:00-12:00 saatleri arasında Pap smear rahim ağzı kanser tarama hizmeti verilmeye başlanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum