Advert
as

“Tarım Çocuk” Dergisi Çıktı

“Tarım Çocuk” Dergisi Çıktı

​​Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, genç nesillere doğal yaşamı sevdirme, çevreyi koruma bilincini aşılama amaçlı olan "Tarım Çocuk" dergisinin ilk sayısı çıktı.

 

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, genç nesillere doğal yaşamı sevdirme, çevreyi koruma bilincini aşılama, sağlıklı beslenme, gıda hijyeni vb. tarım konularında 3'er aylık dönemler halinde bilgilendirme amaçlı olarak yayımlanacak ve Türkiye’de bir ilk olan "Tarım Çocuk" dergisinin ilk sayısı çıktı.

 

"Tarım Çocuk Dergisi'nin" dağıtım programı Bingöl Öğretmen Serkan Akyaz İlkokulunda yapıldı. Derginin tanıtım programına Vali Ali Mantı, Vali Yardımcıları Cevat Gün, Tunahan Çil ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve beraberindeki heyet katıldı.

 

İl Müdürü Mehmet Yıldırım derginin tanıtımı hakkında yaptığı açıklamada, “Tarım Çocuk Dergisi ile; ilk insandan günümüze eşlik eden ve geleceğimize de eşlik edecek olan "Tarımı" ve tarımla ilgili; toprak, su, bitki, hayvan, güvenilir gıda, çevre bilinci ve kısaca tarımla ilgili tüm süreçlerin geleceğin teminatı olan çocuklarımıza aktarma fırsatını bulacağız. Tarımla birlikte ayrıca şiir, resim, kompozisyon, bilmece-bulmaca, boyama, fıkra vb. gibi severek, eğlenerek okuyup öğreneceğiniz çalışmalarla da sizlerle olacağız. "Ağaç yaşken eğilir" atasözünde olduğu gibi insan hayatıyla bütünleşmiş olan tarım konusunda da sizler daha bir fidanken ellerinizden tutmanın sevincini birlikte yaşayacağız. İl Müdürlüğü olarak bu dergi aracılığıyla bir fidan olan siz çocuklara can suyu olmayı ümit ediyoruz.

 

Dergimizin sonraki sayılarında bize göndereceğiniz şiir, resim, fıkra vb. çalışmalarınızı imkânlar elverdikçe yayınlamaya çalışacağız. Tarım Çocuk dergisinde çocuklarımızın yayımlanmasını istedikleri çalışmalar okulları aracılığıyla veya bingoltarimcocuk@gmail.com elektronik posta adresine göndereceklerdir. Tarım Çocuk Dergimizin özelinde Bingöl genelinde ülkemiz tarımı ve çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyoruz ”şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum